RelistXRP zorgt voor 12% stijging en FED: Bitcoin is “vervanging voor goud”

Last Updated on 23 maart 2021 by CryptoTips.eu


Jeroen Kok

Jeroen is een vaste copywriter op Cryptotips.eu en behandelt alle recente gebeurtenissen in de crypto markt. Denk hierbij aan interessante nieuwsupdates, maar zeker ook aan koers- en prijsanalyses. Zijn passie voor cryptocurrency ontwikkelde hij in 2017 tijdens de bullrun. Sindsdien heeft hij enorm veel geleerd. De combinatie cryptocurrency en creatief schrijven is voor Jeroen op het lijf geschreven. En een uitstekende manier om zijn kennis te delen aan een groot publiek. Vind mij op LinkedIn / [email protected]

De meeste cryptomunten in de CoinMarketCap top 10 zijn op het moment van schrijven bijna of met meer dan 5% gedaald en Bitcoin handelt rond de $54.000.

Enige uitzondering is XRP, en nu ongeveer 12% hoger wordt verhandeld. Dit komt nadat de rechter in de SEC rechtszaak positief lijkt te oordelen voor Ripple en de hashtag RelistXRP trending ging in de VS op sociale media. Bij de Federal Reserve gaf voorzitter Jerome Powell toe dat Bitcoin een “vervanging voor goud” zou kunnen zijn.

Advertentie.

Bank voor Internationale Betalingen

FEDvoorzitter Jerome Powell nam deel aan een virtueel evenement getiteld: How Can Central Banks Innovate in the Digital Age?

De discussie, georganiseerd door de Bank of International Settlements (BIS), werd ook vergezeld door Gilllian Tett van de Financial Times, de redacteur die onlangs Bitcoin aanviel door de krachten te bundelen met Nouriel Roubini.

YouTube video

Powell ontving een vraag over cryptocurrencies en reageerde:

Crypto-activa – we noemen ze ‘crypto-activa’ – zijn zeer volatiel – zie Bitcoin – en daarom niet echt nuttig als waardeopslag, en ze worden nergens door ondersteund.

Ze zijn meer een aanwinst voor speculatie, dus ze worden niet bepaald gebruikt als betaalmiddel. Het is meer een speculatieve asset. Het is in wezen een vervanging voor goud in plaats van voor de dollar.

RelistXRP

Terug naar de cryptomarkt zelf, was er goed nieuws voor Ripple Labs in hun zaak tegen de SEC.

Advocaat Jeremy Hogan legde uit dat de rechter die de zaak behandelt blijkbaar inderdaad gunstig is voor de bewering dat XRP meer een valuta is dan een security. Ripple zou de zaak winnen als dat de uitkomst is.

Hogan citeerde de rechter en zei:

Mijn opvatting over XRP is dat het niet alleen een valutawaarde heeft, maar ook een functie, en dat onderscheidt het van bitcoin en ether.

Bij het horen van het nieuws, lanceerde de XRP army (de XRP fans op sociale media) de hashtag relistXRP, die al snel populair was in de VS. Veel crypto exchanges zijn gestopt met het aanbieden van XRP, nadat de SEC de rechtszaak had aangespannen.

Fans van XRP verwachten dat een stijging van de XRP koers zal zorgen voor een relisting.