Recessiespook duikt weer op en duwt aandelen en crypto verder naar beneden – Waar ligt steunlijn Bitcoin?

Last Updated on 3 augustus 2024 by CryptoTips.eu

Er zijn sommige woorden die je als investeerder niet teveel wil zien opduiken in de pers. Ik denk dan aan termen als fraude, voorkennis, bubbel, inflatie en natuurlijk diegene die het meest angst veroorzaakt: recessie.

Alhoewel analisten over elkaar vallen om te verklaren dat een aandelen- en cryptodip in augustus (zoals we die zien de laatste weken op de tech-beurzen) absoluut normaal is, valt ook het woord ‘recessie’ een paar keer waar te nemen.

Bitcoin handelt nog steeds op een heel hoog niveau, maar toch vragen we ons nu al af: waar ligt er steun indien we verder zakken?

Advertentie.

Federal Reserve

Zoals steeds bij slecht nieuws zoeken beleggers naar een schuldige. Alhoewel de Verenigde Staten een lange tijd een soort van ‘zachte landing’ leken te gaan maken (met andere woorden de economie vertraagt door de hogere rente, maar er is geen recessie), vrezen steeds meer en meer economen dat de Federal Reserve de rente te lang te hoog heeft gehouden en dat daardoor een recessie er bijna zeker komt. Het nieuwste Amerikaanse banenrapport dat gisteren uitkwam beloofde ook al niet veel goeds.

Optimisten wijzen er dan weer op dat dit gewoon het effect van de zomermaanden is die meestal slecht zijn op de beurs.

Steunlijn

Ook de cryptomarkt reageert nu op de techdaling. Bitcoin vond eerder deze week al steun rond het niveau van $62,000, maar breekt ook daar deze ochtend door.

De bekende analyst Alex Kuptsikevich van FxPro somde snel de steunniveaus op voor u.

“Als de daling zich doorzet, zal de dynamiek rond de niveaus van $63.000 en $61.000, het niveau van de 50- en 200-daagse voortschrijdende gemiddelden dus, belangrijk worden. Als deze steun mislukt, wordt de weg geopend naar $55.000, wat behoorlijk beangstigend is.”

Toch relativeert Alex ook en herhaalt hij dat Augustus historisch gezien voor Bitcoin gewoon een slechte maand is.

“Augustus wordt beschouwd als een van de twee slechtste maanden voor BTC. In de afgelopen 13 jaar is bitcoin de maand slechts vijf keer gestegen en acht keer gedaald. De gemiddelde daling was 15,4% en de gemiddelde stijging 26%.”


Jeroen Kok

Jeroen is een vaste copywriter op Cryptotips.eu en behandelt alle recente gebeurtenissen in de crypto markt. Denk hierbij aan interessante nieuwsupdates, maar zeker ook aan koers- en prijsanalyses. Zijn passie voor cryptocurrency ontwikkelde hij in 2017 tijdens de bullrun. Sindsdien heeft hij enorm veel geleerd. De combinatie cryptocurrency en creatief schrijven is voor Jeroen op het lijf geschreven. En een uitstekende manier om zijn kennis te delen aan een groot publiek. Vind mij op LinkedIn / [email protected]