Peter Brandt en andere analisten zien Bitcoin stijgen naar $60,000, Sam Bankman-Fried schuldig bevonden door jury

Last Updated on 29 november 2023 by CryptoTips.eu

We kunnen de laatste tijd wel elke dag één of andere bekende analist aan het woord laten die de Bitcoin chart bespreekt terwijl de grootste digitale munt een nieuw hoogtepunt voor het jaar op de borden zet.

Bitcoin heeft in de afgelopen twee dagen de prijs van $35,900 aangetikt, het hoogste niveau van dit jaar.

In New York werd vannacht Sam Bankman-Fried schuldig bevonden door de jury na slechts enkele uren beraadslagen. De strafmaat kent hij pas volgende lente, maar verwacht wordt dat hij de misschien wel de rest van zijn leven in de cel zal moeten doorbrengen.

Advertentie.

Halving

Peter Brandt, de legendarische analist, ziet koopkansen voor goud, Ether en ook Bitcoin volgens zijn social media posts en Michele Schneider, analiste bij Marketgauge, legde eerder aan Yahoo Finance uit dat de Bitcoin grafiek er gewoonweg fantastisch uitziet op dit ogenblik.

“Het gedraagt zich technisch gezien prachtig”, zegt Michele. “We namen de klip van $28.000, $30.000, en stuitten nu op enige weerstand nu we dichter bij de $35.000 komen.”

“Het lijkt mij dat zolang we boven dit niveau van $30.000 blijven, het target van $45.000 tot $60.000 bereikbaar is.”

De Nederlandse trader cryptojelle ziet $48,000 als een eerste doel voor Bitcoin, nadien verwacht ie consolidatie in de aanloop naar de halving van 2024.

Bitcoin is historisch gezien gestegen telkens wanneer er sprake is van een halving, een vooraf bepaalde gebeurtenis waarbij de hoeveelheid bitcoin die wordt ontvangen voor het minen van de crypto wordt verlaagd. Dit gebeurt elke vier jaar, en de volgende Bitcoin halving staat gepland in april 2024.

Sam Bankman-Fried

In New York viel vannacht het doek over de grootste crypto-rechtszaak tot nu toe, die tegen FTX en Sam Bankman-Fried. Een jury vond na slechts enkele uren dat Sam schuldig was aan alle zeven aanklachten tegen hem. Terwijl zijn moeder huilde in de rechtszaal stond Sam er beteuterd bij. Verwacht wordt dat hij een straf van enkele decennia zal krijgen.

De maximumstraf die hem boven het hoofd hangt is 115 jaar in de gevangenis. Voor crypto is het een goede zaak dat er nu een einde komt aan deze rechtszaak en we ons weer op de prijs van Bitcoin, Ether en alle andere kunnen concentreren.


Jeroen Kok

Jeroen is een vaste copywriter op Cryptotips.eu en behandelt alle recente gebeurtenissen in de crypto markt. Denk hierbij aan interessante nieuwsupdates, maar zeker ook aan koers- en prijsanalyses. Zijn passie voor cryptocurrency ontwikkelde hij in 2017 tijdens de bullrun. Sindsdien heeft hij enorm veel geleerd. De combinatie cryptocurrency en creatief schrijven is voor Jeroen op het lijf geschreven. En een uitstekende manier om zijn kennis te delen aan een groot publiek. Vind mij op LinkedIn / [email protected]