Onzekerheid en geopolitieke problemen – Zilver en goud gaan hoger, Bitcoin jaagt op ATH

Last Updated on 22 oktober 2024 by CryptoTips.eu

Een goede twee weken en dan wordt de nieuwe Amerikaanse president verkozen. Aangezien huidig president Joe Biden zich niet langer kandidaat stelt hebben de Amerikaanse kiezers de keuze tussen Donald Trump en Kamala Harris.

De onzekerheid over wie het haalt is goed nieuws voor de klassieke veilige havens als goud en zilver die nieuwe records neerzetten. Ook Bitcoin komt dichtbij zijn ATH. Analisten zeggen dat een Trump overwinning Bitcoin op weg zou zetten naar $100k.

Advertentie.

Geopolitiek

De onduidelijkheid over wie de nieuwste Amerikaanse president wordt is zowat de grootste katalysator voor de prijsgroei van klassieke ‘veilige havens’.

Echter, ook de oorlog in het Midden-Oosten, de sputterende Chinese economie en de nakende recessie in Duitsland (nog steeds het grootste land van de Eurozone) spelen beleggers parten. Klassieke media zoals de FT en de Wall Street Journal beweren dat beleggers nog snel winst proberen te maken voor de Amerikaanse verkiezing in een definitieve plooi valt.

Uptober

Bitcoin lijkt ondertussen eindelijk aan zijn ‘uptober’ begonnen te zijn. De maand oktober wordt normaal gezien gekenmerkt door een stijging van de Bitcoin-prijs en we zien  nu inderdaad een mooie plus tegenover het begin van de maand waar de grootste digitale munt voor $60k handelde.

Analisten verwachten een verdere stijging tot de verkiezingen op 5 november met een moeilijke klip rond het prijspunt van $70k.

Ter herinnering, in de maand april probeerde Bitcoin een paar keer om telkens over de $70k te gaan en het record scherper te zetten, maar werd toen telkens tegengehouden door het grote aantal verkopers dat automatische verkooporders hadden geplaatst.


Jeroen Kok

Jeroen is een vaste copywriter op Cryptotips.eu en behandelt alle recente gebeurtenissen in de crypto markt. Denk hierbij aan interessante nieuwsupdates, maar zeker ook aan koers- en prijsanalyses. Zijn passie voor cryptocurrency ontwikkelde hij in 2017 tijdens de bullrun. Sindsdien heeft hij enorm veel geleerd. De combinatie cryptocurrency en creatief schrijven is voor Jeroen op het lijf geschreven. En een uitstekende manier om zijn kennis te delen aan een groot publiek. Vind mij op LinkedIn / [email protected]