Ontmaskert HBO volgende week de identiteit van Bitcoin uitvinder Satoshi Nakamoto?

Last Updated on 5 oktober 2024 by CryptoTips.eu

Is het Hal Finney, Adam Back, Dorian Nakamoto, Wei Dai of toch Nick Szabo? Wie is Satoshi Nakamoto, de uitvinder van Bitcoin en ondertussen één van de rijkste mensen ter wereld. Volgens Cullen Hoback, die enkele jaren geleden ook al de identiteit van QAnon ontmaskerde (alhoewel dit door de persoon nooit officieel werd bevestigd), heeft hij het antwoord gevonden en zal het vanaf volgende week bekend worden gemaakt op HBO.

Advertentie.

Emmy

Cullen Hoback is een documentairemaker die ondertussen een erg mooi palmares heeft bijeengesprokkeld. Zijn vorige werk, ‘QAnon, into the storm, legde uit wie er achter de samenzweringstheorie zat die uiteindelijk leidde tot de bestorming van het Amerikaanse congres in 2021 om zo Donald Trump aan de macht te houden.

YouTube video

Volgens Hoback, die reeds genomineerd werd voor een Emmy, was QAnon niemand minder dan de vader-zoon combinatie Jim Watkins en Ron Watkins, die ondertussen de 8kun (vroeger 8chan) website beheren. Beide heren ontkennen natuurlijk aangezien elkeen die toe zou geven QAnon te zijn waarschijnlijk een aanklacht van de Amerikaanse regering in de bus zou ontvangen.

De laatste jaren heeft Hoback zich beziggehouden met het ontmaskeren van Satoshi Nakamoto, de mysterieuze uitvinder van Bitcoin.

YouTube video

Volgens het promofilmpje voor zijn nieuwste HBO documentaire, heeft hij de persoon ook gevonden en kan je vanaf volgende week beginnen volgen wie het nu eindelijk is.

Interessant genoeg, net nu de lanceringsdatum van de documentaire dichterbij komt, zijn voor het eerst sinds 2009 een aantal waardevolle crypto wallets uit het zogenaamde ‘Satoshi-tijdperk’ (met andere woorden 2009 tot 2011) weer actief geworden.


Jeroen Kok

Jeroen is een vaste copywriter op Cryptotips.eu en behandelt alle recente gebeurtenissen in de crypto markt. Denk hierbij aan interessante nieuwsupdates, maar zeker ook aan koers- en prijsanalyses. Zijn passie voor cryptocurrency ontwikkelde hij in 2017 tijdens de bullrun. Sindsdien heeft hij enorm veel geleerd. De combinatie cryptocurrency en creatief schrijven is voor Jeroen op het lijf geschreven. En een uitstekende manier om zijn kennis te delen aan een groot publiek. Vind mij op LinkedIn / [email protected]