Nvidia val stuurt ook AI munten fors lager en basketlegende doet opmerkelijke Bitcoin voorspelling

Last Updated on 5 september 2024 by CryptoTips.eu

AI en data coins zoals Render en FET (wat staat voor Artificial Superintelligence Alliance, ofwel de munten SingularityNet, Ocean Protocol en Fetch.AI samen) hebben alweer een rotweek. Dat komt vooral door de recente val van Nvidia, zowat het populairste aandeel op de Amerikaanse aandelenbeurzen.

AI-aandelen en AI munten waren enkele van de grootste winnaars tijdens het eerste kwartaal van het jaar, maar hebben het de laatste tijd steeds moeilijker door een mogelijke vertraging van de Amerikaanse economie.

Ondertussen doet een legende uit de wereld der basketbal een opmerkelijke (en vrij specifieke) Bitcoin voorspelling.

Advertentie.

Nvidia

De meest recente kwartaalvoorspelling van het Amerikaanse chipbedrijf Nvidia heeft het optimisme rond AI verzacht (ook een mogelijk Amerikaans kartelonderzoek is slecht nieuws voor het bedrijf). De aandelen van Nvidia staan al 20% lager sinds de top van begin juli en lijken nu echt wel klaar voor een zware correctie indien economische data zou aantonen dat de Amerikaanse economie vertraagd.

Vooral naar de Amerikaanse jobs data van vrijdag wordt reikhalzend uitgekeken. 

De Nvidia aandelen zijn dit jaar echter nog steeds met meer dan 130% gestegen, dankzij een duizelingwekkende rally aangewakkerd door AI-verwachtingen in de eerste twee kwartalen van het jaar.

Mede daardoor kenden AI-munten een fantastisch jaarbegin waarbij munten zoals Render en Worldcoin voor een prijs van $10 handelden op hun hoogtepunt. Ondertussen staan die munten heel wat lager nu het optimisme rondom AI is getemperd.

Scottie

Gelukkig zijn er nog steeds crypto-optimisten. Een van hen is Scottie Pippen, de legendarische basketbalspeler. Hij vertelde zijn 600,000 volgers op X deze week dat Satoshi Nakamoto hem had bezocht in een droom en voorspelde dat Bitcoin voor $84,000 zou worden verhandeld op 5 november van dit jaar.

Vrij exact dus en nog steeds mogelijk natuurlijk.


Jeroen Kok

Jeroen is een vaste copywriter op Cryptotips.eu en behandelt alle recente gebeurtenissen in de crypto markt. Denk hierbij aan interessante nieuwsupdates, maar zeker ook aan koers- en prijsanalyses. Zijn passie voor cryptocurrency ontwikkelde hij in 2017 tijdens de bullrun. Sindsdien heeft hij enorm veel geleerd. De combinatie cryptocurrency en creatief schrijven is voor Jeroen op het lijf geschreven. En een uitstekende manier om zijn kennis te delen aan een groot publiek. Vind mij op LinkedIn / [email protected]