Nu ook Boomers investeren in Bitcoin ETFs, proberen scammers dit nieuwe publiek te bestelen

Last Updated on 3 september 2024 by CryptoTips.eu

Als de investeringstrend van de laatste maanden zich verderzet zullen Bitcoin ETF beleggers vanaf volgend jaar de grootste groep Bitcoin bezitters zijn, zelfs groter dan Satoshi Nakamoto (die nog steeds het eerste miljoen Bitcoins bezit). Dat berekende de bekende Bloomberg analist Eric Balchunas enkele weken geleden.

Aangezien de meesten van die Bitcoin ETF beleggers Amerikaanse ‘Boomers’ zijn (mensen geboren tussen 1946 en 1964), is het duidelijk dat de ‘oudere’ generatie het crypto bezit dit jaar duidelijk heeft overgenomen van de jongere generatie.

Advertentie.

Apple tech support

Scammers hebben dat natuurlijk ook gemerkt en daarom richtten zij de laatste tijd steeds vaker hun pijlen op oudere crypto investeerders teneinde die hun digitale munten af te troggelen.

Zo ging ook het verhaal van Marilyn LoCascio, een 76-jarige vrouw uit Indiana, vorige week viraal. Zij kreeg een bericht op haar iPad om Apple tech support te contacteren nadat een zogenaamd ‘security alert’ op haar scherm verscheen.

Toen ze de QR-code scande werd ze in verbinding gesteld met een persoon die beweerde voor haar bank te werken en daarna met twee personen die beweerden van de Amderikaanse regering te zijn.

Enkele ogenblikken later werd er reeds een automatische betaling naar een crypto-account uitgevoerd. Marilyn verloor $30,000 in slechts enkele minuten tijd.

“Ik belde het telefoonnummer zonder na te denken. … ik dacht niet dat het iets anders zou kunnen zijn dan Apple”, zei mevrouw LoCascio. “Een meneer nam de telefoon op die zogenaamd een techneut was, en hij gaf me zelfs een nummer voor mijn klacht. Iets later was ik mijn centen kwijt.”

Twee weken geleden nog somden we de verschillenden manieren op om jezelf te beschermen tegen scans. Lees zeker het artikel eens.


Jeroen Kok

Jeroen is een vaste copywriter op Cryptotips.eu en behandelt alle recente gebeurtenissen in de crypto markt. Denk hierbij aan interessante nieuwsupdates, maar zeker ook aan koers- en prijsanalyses. Zijn passie voor cryptocurrency ontwikkelde hij in 2017 tijdens de bullrun. Sindsdien heeft hij enorm veel geleerd. De combinatie cryptocurrency en creatief schrijven is voor Jeroen op het lijf geschreven. En een uitstekende manier om zijn kennis te delen aan een groot publiek. Vind mij op LinkedIn / [email protected]