Nieuwe Argentijnse president is pro Bitcoin en anti Centrale Banken, crypto stijgt door verkiezingsresultaat

Last Updated on 21 november 2023 by CryptoTips.eu

De nieuwe Argentijnse president Javier Milei zal eerst en vooral door de klassieke media bestempeld worden als een uiterst rechtse en populistische figuur. Daarna zal men toegeven dat Argentijnen na jaren van recordinflatie niets anders konden dan kiezen voor vernieuwing. Hoe die vernieuwing er zal uitzien is niet geweten, maar het is wel duidelijk dat voor de eerste keer een pro-Bitcoin kandidaat de verkiezingen in een middelgroot land weet te winnen.

Bitcoin betekent hoop voor Argentinië. Gefeliciteerd Javier Milei,” zei alvast Michael Saylor, de oprichter van investeringsfonds MicroStrategy.

YouTube video

Advertentie.

Verkiezingsresultaten

Nadat het weekend vrij rustig verliep voor Bitcoin, begon de grootste digitale munt aan een klimmetje van een goede drie percent sinds zondagnacht, nadat het nieuws over de verkiezing van Milei doorsijpelde. Gisteravond tikte het even $37,800 aan.

De verkiezingsresultaten weerspiegelen een belangrijke politieke verschuiving in Argentinië, die sterk wordt beïnvloed door Milei’s sterke oppositie tegen de centrale bank, dat hij een ‘oplichtersinstituut’ noemt en een instrument voor politici om inflatiebelastingen te heffen op de bevolking.

Zijn ideeën vonden weerklank bij de Argentijnen, die al jaren geplaagd waren door een angstaanjagende inflatiecrisis, waarbij de Argentijnse peso het afgelopen jaar een duizelingwekkende inflatie van 140% op jaarbasis kende.

Game-changer

De overwinning van Milei is niet alleen een politiek statement, maar ook een potentiële game-changer voor Bitcoin en crypto. De pasverkozen president ziet Bitcoin als een sleutel om de economie te doen herleven en pleit ervoor dat de monetaire controle terugkeert naar de particuliere sector. Let wel, op het moment van schrijven heeft Milei nog niet heeft voorgesteld Bitcoin een wettig betaalmiddel te maken in Argentinië, ook al zei City AM, een belangrijke financiële krant in Groot-Brittanië, dat dit wel zo was.

Zijn originele plan is om de dollar in te voeren en de centrale bank af te schaffen. Het valt af te wachten of dit zal lukken.

Indien dit niet lukt, wat velen verwachten, komt crypto waarschijnlijk als reserve-oplossing uit de bus.


Jeroen Kok

Jeroen is een vaste copywriter op Cryptotips.eu en behandelt alle recente gebeurtenissen in de crypto markt. Denk hierbij aan interessante nieuwsupdates, maar zeker ook aan koers- en prijsanalyses. Zijn passie voor cryptocurrency ontwikkelde hij in 2017 tijdens de bullrun. Sindsdien heeft hij enorm veel geleerd. De combinatie cryptocurrency en creatief schrijven is voor Jeroen op het lijf geschreven. En een uitstekende manier om zijn kennis te delen aan een groot publiek. Vind mij op LinkedIn / [email protected]