Net Nu Bitcoin naar $66,000 stijgt, maakt Mt Gox zich klaar voor een transfer van 9 miljard dollar

Last Updated on 17 juli 2024 by CryptoTips.eu

Bitcoin ging vlot hoger de laatste dagen, wat gerust de ‘Trump-rally’ mag genoemd worden, en tikte zelfs even $66,000 aan (terwijl het vorige week nog heel even $10,000 lager stond). In de vier dagen na de mislukte moordaanslag op de voormalige president ging Bitcoin zo’n 15% hoger omdat beleggers ervan overtuigd waren dat hij nu ook de verkiezingen zou winnen, wat dan weer heel positief zou zijn voor Bitcoin.

Advertentie.

Scherp

Spijtig genoeg werd dinsdagmiddag een domper op het sentiment gezet toen de Mt Gox crypto wallets enkele transfers deden, voor miljarden dollars aan waarde natuurlijk.

Het is onzeker wanneer de voormalige klanten van Mt Gox zullen worden uitbetaald en aan welke prijs, maar de informatie zet de markt weer op scherp.

We wisten natuurlijk allemaal al lang dat de Mt Gox terugbetalingen eraan zaten te komen, maar het is spijtig dat de grote bedragen zullen worden getransfereerd net nu Bitcoin aan een remonte bezig was na weken in een neerwaartse trend te bewegen.

Mount Gox was in 2013 nog de grootste Bitcoin exchange ter wereld. Maar begin 2014 ging het platform bankroet door een mysterieuze hack. Sindsdien dienden schuldeisers erg lang te wachten op enige vorm van terugbetaling door de gang van rechtszaken in Japan. Op 4 juli 2024 begon Mount Gox eindelijk met het terugbetalen van zijn schulden, wat de angst voedde voor een massale uitverkoop bij crediteuren die al tien jaar op terugbetaling wachten.

Na enkele kleinere bedragen in de afgelopen maanden lijkt het platform zich nu klaar te maken om miljarden over te dragen aan voormalige klanten.


Jeroen Kok

Jeroen is een vaste copywriter op Cryptotips.eu en behandelt alle recente gebeurtenissen in de crypto markt. Denk hierbij aan interessante nieuwsupdates, maar zeker ook aan koers- en prijsanalyses. Zijn passie voor cryptocurrency ontwikkelde hij in 2017 tijdens de bullrun. Sindsdien heeft hij enorm veel geleerd. De combinatie cryptocurrency en creatief schrijven is voor Jeroen op het lijf geschreven. En een uitstekende manier om zijn kennis te delen aan een groot publiek. Vind mij op LinkedIn / [email protected]