Nee, er is geen officiële Lego coin, ook dat is een scam

Last Updated on 7 oktober 2024 by CryptoTips.eu

Afgelopen weekend werd de officiële website van Lego, de wereldberoemde Deense speelgoedfabrikant, gehackt. In plaats van de originele homepagina die de nieuwste Lego doos promootte, zag je een aanbeveling voor een ‘Lego-coin’ die je kon kopen. Iedereen die erop klikte werd natuurlijk naar een fake website geloodst waar je kon betalen voor ‘Lego-coins’ (die dus niet bestaan) met Ethereum. Het is onduidelijk hoeveel de scammers buitmaakten.

Advertentie.

Trump

Begin september werd de nieuwe truc waarbij hackers de homepagina van een populaire website overnemen toegepast in een makkelijker versie.

Donald Trump promootte rond die periode zijn nieuwste crypto-project. Die pagina was leeg, maar Trump’s familie had wel al een pagina op X en Telegram voorbereid. Voor die kanalen kan je natuurlijk reclame kopen.

Hackers huurden toen een banner op de Telegram pagina van World Liberty Financial voordat de munt officieel gelanceerd was (op dit ogenblik is de cryptomunt van de Trump-familie nog steeds niet beschikbaar).

Niet minder dan 70,000 Trump supporters klikten erop en werden zo weg geloodst naar hun fake website die een airdrop beloofde als ze hun crypto wallet zouden linken.

Opfrissen

Nu was het dus de beurt aan Lego (dat zijn eigen sociale media kanalen niet echt dagelijks opfrist). Hackers namen de pagina over en beloofden fans van Lego dat zij als eersten een nieuwe (en officieel onbestaande) Lego munt kunnen aankopen met Ethereum. Natuurlijk is er zo geen munt en de pagina werd na 75 minuten alweer veranderd. Toch is het duidelijk dat de scammers hun doel bereiken en enkele klikkers konden verleiden. Hoeveel ze buitmaakten is op dit ogenblik niet geweten.