Mt Gox terugbetalingsplan en Nvidia pullback starten doemscenario voor Bitcoin

Last Updated on 6 juli 2024 by CryptoTips.eu

Alhoewel ook de Bitcoin uitbetalingen van de Duitse regering de laatste dagen druk zetten op de prijs, zijn het toch vooral de 9 miljard dollar aan Bitcoins van Mt Gox die cryptobeleggers erg nerveus maken. Paniek overheerst de markt op dit ogenblik en velen denken aan een doemscenario waar Bitcoin terugvalt naar de waarde van begin dit jaar ($42,000) om dan een nieuwe trek hoger te doen.

Ook de recente terugval van het aandeel Nvidia roept vragen op.

Advertentie.

Mt Gox

Het terugbetalingsplan van de Mt Gox klanten is begonnen. Dat betekent dat vele onbekenden, die in 2014 hun Bitcoins kwijtraakten door de hack van Mt Gox, opeens miljonair worden. De waarde van hun Bitcoin is sinds de hack uit 2014 exponentieel gestegen en dus verwacht de markt dat al deze personen snel een uitbetaling willen van hun cryptomunten.

Dit zet erg veel druk op de markt en ook Wall Street beleggers ruilen hun winst sinds begin dit jaar in voordat deze tsunami aan nieuwe Bitcoin miljonairs dat ook doet.

Nvidia

Daarmee gekoppeld zijn we ook aan het eind van een periode waarin het aandeel Nvidia een zogenaamde stock-split deed en dan een terugval meemaakte die door veel beleggers al lang voorspeld was. Hoogtepunt voor Nivida was ongeveer drie weken geleden. Sindsdien wordt het aandeel voor zo’n 8 à 10% lager verhandeld. Gisteren ging het alweer 2% lager.

Sommige analisten denken nu dat Wall Street bedrijven hierdoor hun risicoposities zullen afbouwen voor de zomer en dat techaandelen en crypto hierdoor zullen worden geraakt omdat het risico op een terugval groter is dan een mogelijkheid van een nieuwe top in de volgende weken.

Net als Nvidia staat ook Bitcoin nog steeds op een heel mooie winst in 2024 maar het is duidelijk dat we al effe verwijderd zijn van de top. De volgende dagen en weken worden heel spannend.


Jeroen Kok

Jeroen is een vaste copywriter op Cryptotips.eu en behandelt alle recente gebeurtenissen in de crypto markt. Denk hierbij aan interessante nieuwsupdates, maar zeker ook aan koers- en prijsanalyses. Zijn passie voor cryptocurrency ontwikkelde hij in 2017 tijdens de bullrun. Sindsdien heeft hij enorm veel geleerd. De combinatie cryptocurrency en creatief schrijven is voor Jeroen op het lijf geschreven. En een uitstekende manier om zijn kennis te delen aan een groot publiek. Vind mij op LinkedIn / [email protected]