Mt Gox klanten blijken Bitcoin Hodlers net nu Iran en Fed prijs naar beneden duwen

Last Updated on 1 augustus 2024 by CryptoTips.eu

Verassend enigszins maar blijkbaar houden de voormalige klanten van Mt Gox op dit ogenblik hun Bitcoins liever bij in plaats van ze om te zetten naar fiat. Het komt de markt alleen maar ten goede natuurlijk.

Vannacht duwden de woorden van Federal Reserve voorzitter Jerome Powell de prijs van Bitcoin alweer naar beneden. Ook de dreigementen van Iran aan het adres van Israël hielpen niet.

Op het moment van schrijven handelt Bitcoin voor $64,700.

Advertentie.

Magic the gathering

Een ooit kleine website gemaakt voor het online kaartspel Magic the Gathering (wat daarna Mt Gox werd) staat centraal in de historie der cryptowereld.

Het Mt Gox platform werd in 2010 opgericht, slechts enkele jaren na de oprichting van Bitcoin zelf, en verhandelde op zijn hoogtepunt zowat 70% van alle Bitcoins wereldwijd.

In 2014 werd de site echter gesloten, na een hack. De gestolen Bitcoins werden door het Japanse gerecht teruggevonden en worden nu, 10 jaar later, getransfereerd aan de rechtmatige eigenaars.

Velen in de cryptomarkt waren de laatste maanden en weken erg zenuwachtig door die transfers. Immers, zo’n 9 miljard dollar aan Bitcoins wordt teruggegeven aan de rechtmatige eigenaars, die een fenomenale winst boeken op de digitale munten die ze tien jaar geleden aanschaften natuurlijk.

De meesten onder hen blijken echter cryptofans te zijn want volgens een onderzoek van Glassnode houden die vroegere Mt Gox klanten hun Bitcoins gewoon bij in plaats van ze uit te cashen voor fiat.

Waarschijnlijk denken ook zij dat Bitcoin nog hoger zal gaan dit jaar. 


Jeroen Kok

Jeroen is een vaste copywriter op Cryptotips.eu en behandelt alle recente gebeurtenissen in de crypto markt. Denk hierbij aan interessante nieuwsupdates, maar zeker ook aan koers- en prijsanalyses. Zijn passie voor cryptocurrency ontwikkelde hij in 2017 tijdens de bullrun. Sindsdien heeft hij enorm veel geleerd. De combinatie cryptocurrency en creatief schrijven is voor Jeroen op het lijf geschreven. En een uitstekende manier om zijn kennis te delen aan een groot publiek. Vind mij op LinkedIn / [email protected]