Miljarden van Mount Gox kunnen Bitcoin laten crashen in augustus

Last Updated on 14 juli 2022 by CryptoTips.eu


Jeroen Kok

Jeroen is een vaste copywriter op Cryptotips.eu en behandelt alle recente gebeurtenissen in de crypto markt. Denk hierbij aan interessante nieuwsupdates, maar zeker ook aan koers- en prijsanalyses. Zijn passie voor cryptocurrency ontwikkelde hij in 2017 tijdens de bullrun. Sindsdien heeft hij enorm veel geleerd. De combinatie cryptocurrency en creatief schrijven is voor Jeroen op het lijf geschreven. En een uitstekende manier om zijn kennis te delen aan een groot publiek. Vind mij op LinkedIn / [email protected]

Voor de fans van digitale munten is het verhaal van Mount Gox een beetje wat het Oude Testament is voor katholieken, of iets dergelijks. Het eerste grote Bitcoin exchange platform in zijn soort was gevestigd in het hipste deel van Tokio, Japan, namelijk Shibuya.

Toen het slechts 4 jaar oud was, zo begin 2014, was het verantwoordelijk voor de transacties van ongeveer 70% van alle Bitcoins wereldwijd. In 2022 cijfers zou dat net zijn alsof Binance, Bitvavo, FTX en Crypto.com allemaal op één platform handelen.

Natuurlijk raakte Mt Gox verstrikt in een enorm schandaal toen het slechts een paar maanden later abrupt stopte te midden van onthullingen over de betrokkenheid van het platform bij het verlies (of de diefstal) van honderdduizenden Bitcoins, die toen honderden miljoenen in Amerikaanse dollars waard waren. In cijfers van vandaag gaat het om miljarden dollars natuurlijk aangezien Bitcoin sindsdien enorm in waarde is gestegen.

Nu de autoriteiten die de uitbetaling aan de schuldeisers van Mt Gox behandelen, hebben besloten om in augustus voor een paar miljarden dollars aan Bitcoins vrij te geven, vragen velen zich af of dit een nieuwe Bitcoin crash kan veroorzaken.

Advertentie.

Rehabilitation Trustee

Zo’n 137.000 BTC ter waarde van ongeveer $ 2,8 miljard zal volgende maand dus worden vrijgegeven aan de zogenaamde “Rehabilitation Trustee” van Mount Gox, Nobauaki Kobayashi. Die heeft een e-mail naar de schuldeisers gestuurd met de vraag hoe ze de betaling willen ontvangen, hetzij in Bitcoin, Bitcoin Cash of gewoon in dollars.

Natuurlijk hebben veel van de Mt. Gox crediteuren destijds Bitcoin gekocht tegen prijzen van slechts $ 1000, waarvan sommige veel lager. Met Bitcoin die nu rond de $ 20.000 handelt, zal de verleiding om te verkopen en te verzilveren met een geweldig rendement enorm zijn. Wat betekent het echter voor de prijs van Bitcoin?

Primakov / Depositphotos.com