Miljardairs cashen hun crypto rijkdom nu al uit – komt er dan toch een crash?

Last Updated on 31 juli 2024 by CryptoTips.eu

In de Verenigde Staten is het verplicht dat CEO’s en leden van de raad van bestuur van bekende bedrijven bekend maken wanneer ze hun aandelen of aandelenopties verkopen.

Enkele bekende miljardairs die hun rijkdom vergaarden door de stijgende prijzen van Bitcoin en crypto, hebben in de afgelopen weken voor honderden miljoenen dollars aan aandelen verkocht.

Vorige week was er al een kleine techcorrectie te noteren en velen voorspellen een AI-bubbel. Als de markten crashen zal Bitcoin waarschijnlijk ook niet echt stabiel blijven. Weten deze miljardairs meer dan jij en ik en cashen zij daarom nu al uit?

Advertentie.

Stabiliteit

Als je de prijs van Bitcoin in het afgelopen jaar vergelijkt met de periode tussen 2017 en 2024, kan je zien dat we sinds maart in een vrij stabiele periode zijn aanbeland. Tussen de derde en zevende maand van dit jaar bewoog de grootste digitale munt binnen een handelsband met een vloer van $55,000 en een plafond van $75,000. Fantastisch dus.

Daar komt nog bij dat we in die periode de zogenaamde ‘halving’ meemaakten, wat normaal gezien betekent dat er een rally aankomt in de volgende maanden (behalve als we die al kregen door de ETF goedkeuring in januari).

Het is daarom des te opmerkelijker dat twee miljardairs, die dankzij crypto de laatste jaren slapend rijk werden en de aandelen van hun respectievelijke bedrijven zagen stijgen, net nu een groot deel van hun rijkdom in fiat omzetten.

Michael Saylor, de bekende oprichter van Microstrategy, een softwarebedrijf dat enkel nog Bitcoin aankoopt, verkocht sinds het begin van dit jaar voor zo’n 350 miljoen dollar aan aandelen.

Brian Armstrong, CEO van Coinbase, het grootste crypto-handelsplatform in de Verenigde Staten verkocht voor zo’n 210 miljoen dollar aan aandelen.

De aandelen van zowel Microstrategy als Coinbase gingen dit jaar al met meer dan 100% hoger, vooral dankzij de stijging van Bitcoin.


Jeroen Kok

Jeroen is een vaste copywriter op Cryptotips.eu en behandelt alle recente gebeurtenissen in de crypto markt. Denk hierbij aan interessante nieuwsupdates, maar zeker ook aan koers- en prijsanalyses. Zijn passie voor cryptocurrency ontwikkelde hij in 2017 tijdens de bullrun. Sindsdien heeft hij enorm veel geleerd. De combinatie cryptocurrency en creatief schrijven is voor Jeroen op het lijf geschreven. En een uitstekende manier om zijn kennis te delen aan een groot publiek. Vind mij op LinkedIn / [email protected]