MicroStrategy’s Bitcoins staan opnieuw op winst

Last Updated on 13 april 2023 by CryptoTips.eu

Als er één bedrijf is dat volledig heeft ingezet op Bitcoin in de afgelopen jaren, dan is het wel MicroStrategy, de onderneming van Michael Saylor. Hij werd beroemd in de Dotcom crisis toen hij eerst miljarden won en ze toen allemaal verloor (Microstrategy’s aandeel ging van $3,300 naar $4 en verloor dus 99.99% van zijn waarde) en Fortune riep hem uit tot de ‘grootste verliezer’.

Saylor begon weer opnieuw, vond opnieuw winst en liet zijn bedrijf noteren op de Nasdaq technologiebeurs. Een lange tijd ging alles opnieuw goed. In 2020 maakte hij een draai en in plaats van te diversifiëren zette hij vrijwel alles in op Bitcoin.

Advertentie.

Dotcom redux?

De man werd daardoor erg populair bij allen die investeren in crypto en leek de slimste CEO van Wall Street toen Bitcoin in 2021 voor een prijs van meer dan $60,000 noteerde. Het aandeel Microstrategy schoot de hoogte in.

Echter, sinds 2022 kreeg hij af te rekenen met bakken kritiek toen bleek dat zijn 140,000 Bitcoins, aangekocht aan een gemiddelde waarde van $29,800, tegen een zwaar verlies aankeken.

Verschillende critici dachten dat MicroStrategy’s aandeel zou crashen toen het zakte naar ongeveer $130.

Begin deze week ging Bitcoin voor de eerste keer sinds juni 2022 opnieuw door de psychologische grens van $30,000 en stond MicroStrategy dus voor de eerste keer in lange tijd weer op winst.

Saylor kan het al een paar dagen niet nalaten om iedereen fijntjes te wijzen op wat de beste investering sinds Augustus 2020 was. Microstrategy’s aandeel handelt opnieuw rond de $300.


Jeroen Kok

Jeroen is een vaste copywriter op Cryptotips.eu en behandelt alle recente gebeurtenissen in de crypto markt. Denk hierbij aan interessante nieuwsupdates, maar zeker ook aan koers- en prijsanalyses. Zijn passie voor cryptocurrency ontwikkelde hij in 2017 tijdens de bullrun. Sindsdien heeft hij enorm veel geleerd. De combinatie cryptocurrency en creatief schrijven is voor Jeroen op het lijf geschreven. En een uitstekende manier om zijn kennis te delen aan een groot publiek. Vind mij op LinkedIn / [email protected]