MicroStrategy aandeel stijgt 200% in 2024 door plannen om Bitcoin bank te worden

Last Updated on 14 oktober 2024 by CryptoTips.eu

Het aandeel van MicroStrategy, de investeringsfirma van Michael Saylor, steeg vorige week naar de hoogste stand van de afgelopen 25 jaar nadat belegger enthousiast reageerden op hun plannen om een Bitcoin bank te worden. Tegenover het begin van het jaar ging Saylor’s bedrijf dat ondertussen meer dan 1% van alle Bitcoins bezit, met ruim 200% hoger.

Advertentie.

Comeback

Het moet zowat de ultieme comeback zijn als bedrijf. Ooit werd MicroStrategy aangeduid als het bedrijf dat het meeste waarde verloor tijdens de DotCom crisis van 1999 tot 2001. Saylor werd door de zakenpers met de grond gelijk gemaakt in die jaren. De man die ooit 6 miljard aan beurswaarde verloor bleef toch aan als CEO en trok zijn team uit het moeras.

Sinds 2020 ging zijn bedrijf dat toen nog consultancysoftware verkocht en McDonalds als klant had, opnieuw een andere richting uit. Saylor geloofde erg sterk in Bitcoin en begon het aan te kopen met alle bedrijfsfondsen ter zijner beschikking. Dat zeg er in 2022 natuurlijk heel erg slecht uit toen Bitcoin zakte naar een waarde van $16,000 toen FTX bankroet ging (en MicroStrategy gemiddeld Bitcoins had aangekocht voor een waarde van $30,000), maar in 2024 blijkt het een geniale zet.

60%

Het bedrijf heeft ondertussen al meer dan 250,000 Bitcoins aangekocht en spendeerde er zo’n 10 miljard dollar aan. Dankzij de waardestijging van de grootste digitale munt dit jaar is die investering ruim 60% meer waard natuurlijk.

Vorige week kondigde Saylor plannen aan om een aparte divisie binnen het bedrijf te beginnen die als Bitcoin bank zou fungeren, waarbij andere bedrijven en particulieren leningen kunnen aangaan en Bitcoin als waarborg indienen.

Beleggers reageerden erg enthousiast en stuurden het aandeel MicroStrategy 15% hoger. Sinds het begin van het jaar is het aandeel van Microstrategy zo al 200% gestegen. Het doet zo beter dan Meta en Nvidia, die beiden ook al met meer dan 70% stegen.


Jeroen Kok

Jeroen is een vaste copywriter op Cryptotips.eu en behandelt alle recente gebeurtenissen in de crypto markt. Denk hierbij aan interessante nieuwsupdates, maar zeker ook aan koers- en prijsanalyses. Zijn passie voor cryptocurrency ontwikkelde hij in 2017 tijdens de bullrun. Sindsdien heeft hij enorm veel geleerd. De combinatie cryptocurrency en creatief schrijven is voor Jeroen op het lijf geschreven. En een uitstekende manier om zijn kennis te delen aan een groot publiek. Vind mij op LinkedIn / [email protected]