Magnificent 7 techaandelen alsook Bitcoin zien stressniveaus toenemen

Last Updated on 13 juli 2024 by CryptoTips.eu

Donderdag bleek de Amerikaanse inflatie iets te dalen, maar toch was dat minder dan analisten hadden gehoopt. De Federal Reserve geeft nog steeds geen uitsluitsel of het nu wel of niet de rente zal verlagen, de Amerikaanse economie creëert minder jobs dan vroeger en beurslieveling Nvidia ging op donderdag 5% lager.

Bitcoin weigerde reeds tweemaal om opnieuw door het niveau van $60,000 te breken. Blijkbaar hebben velen hun automatische verkooporders op dat prijsniveau staan vanaf nu.

Is dit het begin van een verkoopgolf op de beurzen? Gaat Bitcoin inderdaad op zoek naar steun en ligt die onder de $50,000?

Advertentie.

Trends

De hele ‘magnificent 7’ (de groep van 7 bekendste techaandelen in de Verenigde Staten) had deze donderdag de slechtste dag van het jaar. Vrijdag zag een opleving maar het is duidelijk dat de stress in de markt groeit.

Zo is op google trends duidelijk te zien dat Amerikanen in de maanden juni en juli steeds vaker de term ‘stock market crash’ intikken.

Meer en meer analisten denken nu dat Wall Street bedrijven hierdoor hun risicoposities zullen afbouwen en dat techaandelen en crypto hierdoor zullen worden geraakt omdat het risico op een terugval groter is dan een mogelijkheid van een nieuwe top in de volgende weken.

Robottaxi

Techaandelen kenden donderdag een erg slecht dag. Zwaargewicht Nvidia daalde ruim 5% op donderdag en Tesla had met een verlies van 8% de slechtste dag sinds januari. Dit kwam er nadat een analistenrapport voorspelde dat het bedrijf van Elon Musk de langverwachte robottaxi zal moeten uitstellen.

Bitcoin deed deze week al niet veel beter. Alhoewel de grootste digitale munt nog steeds op een erg hoog niveau handelt kan het al een paar dage niet meer door de $60k breken. Gisteren nog merkten wij op dat Peter Brandt een dubbele top ziet en daardoor aan een crash denkt.

Cryptofans lijken het daarmee eens te zijn. De befaamde Bitcoin ‘fear & greed index’ staat op het laagste niveau in 6 maanden tijd.

Veilige handel iedereen.


Jeroen Kok

Jeroen is een vaste copywriter op Cryptotips.eu en behandelt alle recente gebeurtenissen in de crypto markt. Denk hierbij aan interessante nieuwsupdates, maar zeker ook aan koers- en prijsanalyses. Zijn passie voor cryptocurrency ontwikkelde hij in 2017 tijdens de bullrun. Sindsdien heeft hij enorm veel geleerd. De combinatie cryptocurrency en creatief schrijven is voor Jeroen op het lijf geschreven. En een uitstekende manier om zijn kennis te delen aan een groot publiek. Vind mij op LinkedIn / [email protected]