Larry David spreekt eindelijk over die befaamde FTX reclame

Last Updated on 3 februari 2024 by CryptoTips.eu

Komiek Larry David presenteerde deze week het laatste seizoen van de in Amerika erg populaire serie ‘Curb your enthusiasm’. Aangezien FTX oprichter Sam Bankman-Fried ondertussen veroordeeld is voor fraude en het duidelijk is dat de celebrities die in de rechtszaak werden vernoemd nooit voor een rechter zullen verschijnen, reageerde hij voor de allereerste keer op de befaamde reclame waarvoor hij miljoenen dollars ontving.

Advertentie.

Matt Damon

In Amerika heb je reclame en beroemdheden nodig om een product te verkopen, en dus zijn er al een paar jaar enkele beroemde filmpjes waarin sterren uit Hollywood crypto platformen aanprijzen.

In 2021 was er Matt Damon (bekend van de Jason Bourne films) die reclame maakte voor crypto.com.

YouTube video

Het filmpje werd een instant internet-meme en South Park lachte er een hele aflevering mee toen de prijs van Bitcoin in de zomer van 2022 zwaar zakte door de schandalen rond Terra en Luna.

Geen goed idee

Ook komiek Larry David deed in 2022 een veelbesproken reclamefilmpje tijdens de SuperBowl. Hij werd gehuurd door FTX, het cryptoplatform dat maanden later failliet ging.

In het filmpje, waarin Larry zich voordoet als een koning of president die door de historie moet oordelen of een uitvinding goed of slecht is, speelde hij zijn typische rol uit ‘Curb your enthusiasm’ waar hij alles en iedereen bekritiseert. Als men hem uiteindelijk FTX voorstelt, beweert Larry dat het geen goed idee is.

YouTube video

Het reclamefilmpje werd uitgezonden tijdens de SuperBowl van 2022, die in februari van dat jaar plaatsvond. Op dat ogenblik leek het een goed idee, maar toen FTX maanden later failliet ging, werd Larry David, samen met andere beroemdheden zoals NFL superster Tom Brady en supermodel Gisele Bundchen aangeklaagd voor fraude. De beroemdheden dienden echter nooit in de rechtbank te verschijnen.

David heeft nu eindelijk gereageerd. Hij zegt dat hij voor een deel in crypto was betaald door FTX, en daardoor zelf ook veel geld had verloren.


Jeroen Kok

Jeroen is een vaste copywriter op Cryptotips.eu en behandelt alle recente gebeurtenissen in de crypto markt. Denk hierbij aan interessante nieuwsupdates, maar zeker ook aan koers- en prijsanalyses. Zijn passie voor cryptocurrency ontwikkelde hij in 2017 tijdens de bullrun. Sindsdien heeft hij enorm veel geleerd. De combinatie cryptocurrency en creatief schrijven is voor Jeroen op het lijf geschreven. En een uitstekende manier om zijn kennis te delen aan een groot publiek. Vind mij op LinkedIn / [email protected]