Japanse Centrale Bank zet Bitcoin op voor recordrun

Last Updated on 21 september 2024 by CryptoTips.eu

Een unanieme beslissing door de raad van bestuur van de Japanse centrale bank geeft Bitcoin een erg goede kans om de sprong naar het record van $74,000 voor de eerste keer sinds maart van dit jaar te wagen. We zullen zien of de grootste digitale munt het ook daadwerkelijk waarmaakt maar op dit ogenblik staan de parameters redelijk goed. Let op dat geopolitieke gebeurtenissen nog roet in het eten kunnen gooien.

Advertentie.

Tokyo

Cryptobeleggers sturen maar beter een bedankbriefje naar Ueda Kazuo, gouverneur van de Bank van Japan. Hij benadrukte immers dat een nieuwe renteverhoging door de Japanse centrale bank niet direct mocht verwacht worden.

Alhoewel de economie van Japan het al enkele jaren iets minder doet (door de snelle vergrijzing van de bevolking) is elke rentebeslissing voor de Yen nog steeds erg bepalend voor de wereldbeurzen op dit ogenblik.

Dit omdat Amerikaanse beleggers de laatste jaren geld hadden geleend in Yen om het daarna in de Verenigde Staten te beleggen. De Japanse rente staat immers nog steeds ongelooflijk laag op 0.25%. En dat blijft nog even zo want nadat de beslissing uit Tokyo eind juli om de rente met een kwartje te verhogen stortte de beurs van Japan (en die van Seoul en Taiwan) heel even in. Ook Bitcoin daalde in die week van $65,000 naar $50,000.

Disclaimer

Nu zien we een omgekeerde beweging. De Federal Reserve verlaagt de rente en de Bank of Japan laat de rente ongemoeid. Het tijdperk der hoge rentes lijkt voor de Westerse beleggers even achter de rug en dus mag verwacht worden dat risicovollere beleggingen zoals Bitcoin, technologische aandelen en crypto in zijn geheel, het de komende weken en maanden goed zullen doen.

Zoals steeds dienen we te eindigen met een disclaimer. Deze is dit keer dat je toch maar moet opletten voor wat er gebeurd in het Midden-Oosten (Libanon en Israël lijken aan een nieuw rondje vechten begonnen te zijn) en Rusland (in Oekraïne) zoals altijd. Geopolitiek kan ook de beurzen bepalen.


Jeroen Kok

Jeroen is een vaste copywriter op Cryptotips.eu en behandelt alle recente gebeurtenissen in de crypto markt. Denk hierbij aan interessante nieuwsupdates, maar zeker ook aan koers- en prijsanalyses. Zijn passie voor cryptocurrency ontwikkelde hij in 2017 tijdens de bullrun. Sindsdien heeft hij enorm veel geleerd. De combinatie cryptocurrency en creatief schrijven is voor Jeroen op het lijf geschreven. En een uitstekende manier om zijn kennis te delen aan een groot publiek. Vind mij op LinkedIn / [email protected]