Is Duitse regering verantwoordelijk voor Bitcoin prijsdaling tijdens Euro 2024?

Last Updated on 24 juni 2024 by CryptoTips.eu

Verschillende landen bezitten een groot deel van alle beschikbare Bitcoins. De Verenigde Staten is de grootste Bitcoin Whale onder de regeringen, gevolgd door het Verenigd Koninkrijk en dan Duitsland.

Die laatste begon vorige week een groot deel van haar Bitcoins te verkopen en zette zo de prijs van de grootste digitale munt, die al weken zijdelings beweegt, verder onder druk.

Op het moment van schrijven handelt Bitcoin voor $61,200.

Advertentie.

Euro 2024

Het was Twitteraar AstekZ die vorige week de kat de bel aanbond toen hij opmerkte dat:

‘De Duitse regering dumpt massaal Bitcoins terwijl ze ons afleiden met hun Euro 2024 tornooi.’

De beweging werd naderhand bevestigd door Arkham Intelligence, een crypto-onderzoeksbureau, dat bevestigde dat de Duitse regering, die een kleine 2.5 miljard euro aan Bitcoin bezit (begin dit jaar in beslag genomen tijdens het opdoeken van een grote illegale streaming website), voor honderden miljoenen aan Bitcoins verkocht.

 

Of het Euro 2024 tornooi er iets mee te maken heeft is twijfelachtig, maar de timing is inderdaad wel interessant. De Duitse regering van Olav Schultz is erg onpopulair op dit ogenblik en heeft dringend vers kapitaal nodig om enkele maatregelen door te voeren voor de Franse verkiezingen plaatsvinden.

Binnen een week worden de Duitsers er immers aan herinnerd dat extreem rechts meer dan waarschijnlijk de verkiezingen zal winnen in Frankrijk en dat kan voor heel wat gemor zorgen in Duitsland.

Ook de Amerikaanse regering van president Joe Biden verkocht vorig jaar voor honderden miljoenen dollars aan Bitcoin. Biden’s regering blijft ondertussen erg onpopulair.


Jeroen Kok

Jeroen is een vaste copywriter op Cryptotips.eu en behandelt alle recente gebeurtenissen in de crypto markt. Denk hierbij aan interessante nieuwsupdates, maar zeker ook aan koers- en prijsanalyses. Zijn passie voor cryptocurrency ontwikkelde hij in 2017 tijdens de bullrun. Sindsdien heeft hij enorm veel geleerd. De combinatie cryptocurrency en creatief schrijven is voor Jeroen op het lijf geschreven. En een uitstekende manier om zijn kennis te delen aan een groot publiek. Vind mij op LinkedIn / [email protected]