Iraanse aanval pauzeert opmars crypto en Amerikaanse beurzen

Last Updated on 2 oktober 2024 by CryptoTips.eu

Een korte maar krachtige aanval met kruisrakketten door Iran op Israël kelderde kortstondig de opmars van Bitcoin en de Amerikaanse beurzen gisteravond. Zoals reeds meermaals gemeld mogen economische data dan nog zo goed zijn, tegen de geopolitieke dreiging van een uitgebreide oorlog in het Midden Oosten is geen kruit opgewassen.

Toch blijft ondanks deze tijdelijke daling de algemene trendlijn van Bitcoin positief, aangezien we vorige week uit het dalende trendkanaal wisten te breken. Een tijdelijke terugval is normaal, als we daarna maar opnieuw stijgen.

Op het moment van schrijven handelt de grootste digitale munt voor $60,900.

Advertentie.

Uitbraak downtrend

U heeft het misschien niet echt gemerkt aangezien Bitcoin sinds maart niet echt meer onder de $50,000 is gegaan, maar de grootste digitale munt zat de laatste zes maanden in een downtrend, die startte nadat ie half maart een nieuwe All Time High neerzette.

Sindsdien ketste elke poging om voorbij $70,000 te gaan af en ging Bitcoin telkens ietsje lager voor het een nieuwe poging ondernam.

Maar de doorbraak doorheen $65,200 vorige week heeft ons voor de eerste keer in zes maanden uit die downtrend gebracht.

Dat gecombineerd met het feit dat oktober normaal gezien een topmaand is voor Bitcoin, en ook alle economische signalen die op groen staan, doen veel beleggers denken dat de volgende weken erg positief kunnen worden.

Let wel dat we nog even naar beneden kunnen voor we weer naar boven gaan. Een knikje terug onder $60,000 is deze maand mogelijk, zolang we maar proberen om opnieuw $70,000 te doorbreken en de maand positief afsluiten.

Aziatische signalen

Daarbovenop zijn kleinere cryptohandelaars in Zuid-Korea (zowat de grootste cryptomarkt in vergelijking met de grootte van de lokale bevolking) opnieuw aan het inkopen geslagen de laatste weken.

Dagelijks crypto handelsvolume in Zuid-Korea ligt nu op ongeveer 2 miljard dollar. Dat is duidelijk nog heel wat lager dan de 13 miljard dollar die we elke dag aan crypto handelsvolume zagen in maart 2024 (toen het record van $74,000 per Bitcoin werd neergezet), maar wel een duidelijke stijging tegenover de laatste twee maanden.

Voor FOMO is het dus misschien nog iets te vroeg, maar ook technisch lijkt het plaatje heel erg mooi, ook al daalde het gisteravond heel erg snel.


Jeroen Kok

Jeroen is een vaste copywriter op Cryptotips.eu en behandelt alle recente gebeurtenissen in de crypto markt. Denk hierbij aan interessante nieuwsupdates, maar zeker ook aan koers- en prijsanalyses. Zijn passie voor cryptocurrency ontwikkelde hij in 2017 tijdens de bullrun. Sindsdien heeft hij enorm veel geleerd. De combinatie cryptocurrency en creatief schrijven is voor Jeroen op het lijf geschreven. En een uitstekende manier om zijn kennis te delen aan een groot publiek. Vind mij op LinkedIn / [email protected]