Impact orkaan Ida op de cryptomarkt en Cardano oprichter bespot Krugman

Last Updated on 30 augustus 2021 by CryptoTips.eu


Jeroen Kok

Jeroen is een vaste copywriter op Cryptotips.eu en behandelt alle recente gebeurtenissen in de crypto markt. Denk hierbij aan interessante nieuwsupdates, maar zeker ook aan koers- en prijsanalyses. Zijn passie voor cryptocurrency ontwikkelde hij in 2017 tijdens de bullrun. Sindsdien heeft hij enorm veel geleerd. De combinatie cryptocurrency en creatief schrijven is voor Jeroen op het lijf geschreven. En een uitstekende manier om zijn kennis te delen aan een groot publiek. Vind mij op LinkedIn / [email protected]

De impact van orkaan Ida op New Orleans (en de staat Louisiana) zal waarschijnlijk zowel de aandelen- als de crypto-prestaties beïnvloeden als we de maand augustus afsluiten. De tweede van de belangrijkste zomermaanden zag een terugkeer naar het $ 50k-niveau voor Bitcoin.

Nu grote delen van de cryptomarkt hun aandacht richten op groenere manieren van mining, zal het interessant zijn om te zien of Bitcoin wordt beschouwd als een veilige haven of een tech aandeel, aangezien de markt kan reageren op de nasleep van de orkaan.

Op het moment van schrijven handelt Bitcoin rond de $ 48k.

Bovendien, volgens een rapport op Cointelegraph, hangt een hertest van het $50k niveau ook af van de bewoording die FED voorzitter Jay Powell zal gebruiken om de afbouw van de obligatieaankopen te bespreken.

Advertentie.

Banken beperken FED geldtoegang voor cryptobedrijven

Een nieuwsbericht in de Wall Street Journal toont dat cryptobedrijven toegang proberen te krijgen tot het Federal Reserve systeem om snel geld te verplaatsen. Traditionele banken zijn echter terughoudend en beweren dat het toestaan ​​van crypto bedrijven een verhoogd risico met zich meebrengt.

Het is redelijk om te verwachten dat dergelijke aanvragers verhoogde risico’s met zich meebrengen op het gebied van antiwitwas, cyberbeveiliging en consumentenbescherming, evenals veiligheid en degelijkheid.

Beweert de Independent Community Bankers of America.

Ik weet zeker dat ze zich geen zorgen maken dat iemand hun business overneemt of zo.

Hoskinson en Krugman

Een paar dagen geleden gaf Paul Krugman, economisch columnist en Nobelprijswinnaar van de New York Times commentaar op een Bloomberg artikel dat beweerde dat crypto geen belastingfraude hoeft mogelijk te maken. Krugman, een beruchte Bitcoin-basher, reageerde door te zeggen:

Ja dat doet het wel. Belastingontduiking en illegale transacties zijn nog steeds de enige serieuze toepassingen van cryptocurrency.

In ruil daarvoor herinnerde Cardano oprichter Charles Hoskinson Krugman aan een eerdere opmerking van hem, door te stellen:

Hoe werkt dat faxapparaat Paul? Ik hoorde dat je er internet voor hebt ingeruild

Dit verwijst naar de inmiddels beruchte uitspraak van Krugman uit 1998, toen het internet werd geboren. Destijds had de beroemde econoom gezegd:

Tegen 2005 zal het duidelijk worden dat de impact van internet op de economie niet groter is dan die van de fax.

Dat pakte natuurlijk anders uit.

YAYImages / Depositphotos