Het vernieuwde Xpring platform van Ripple stimuleert de XRP ontwikkeling

Last Updated on 21 februari 2020 by CryptoTips.eu


Jeroen Kok

Jeroen is een vaste copywriter op Cryptotips.eu en behandelt alle recente gebeurtenissen in de crypto markt. Denk hierbij aan interessante nieuwsupdates, maar zeker ook aan koers- en prijsanalyses. Zijn passie voor cryptocurrency ontwikkelde hij in 2017 tijdens de bullrun. Sindsdien heeft hij enorm veel geleerd. De combinatie cryptocurrency en creatief schrijven is voor Jeroen op het lijf geschreven. En een uitstekende manier om zijn kennis te delen aan een groot publiek. Vind mij op LinkedIn / [email protected]

Het nieuwe platform van Ripple, dat in oktober aangekondigd werd, moet zorgen voor een grotere adoptie van de XRP. Het platform heeft als doel om betalingen in vrijwel iedere mobiele applicatie te integreren. Zowel cryptocurrency ontwikkelaars als niet-cryptocurrency ontwikkelaars moeten deze integratie kunnen uitvoeren. Xpring faciliteert alles nodig is voor het integreren van betalingen. Denk hierbij aan een wallet, technische documentatie en zelfs een eigen klantenservice.

Advertentie.

Het aantrekken van meer ontwikkelaars

Na twee maanden ontwikkelen is de Software Development Kit (SDK) eindelijk beschikbaar. Het bedrijf Ripple heeft flink geïnvesteerd in het platform. De investering moet zich uit gaan betalen doordat het een netwerk van bedrijven vormt om XRP. Daarbij moet het ook meer ontwikkelaars aantrekken. Ontwikkelaars kunnen in verschillende talen hun code schrijven, denk aan Python, Go, Java, Javascript en Swift.

De wallet is inmiddels beschikbaar via het XRP testnet. Hiermee kunnen ontwikkelaars adressen genereren, balansen inzien en cryptocurrency beheren. Ook is de XRP ledger volledig geïntegreerd, waardoor het makkelijker is om transacties in te dienen en te verifiëren. De ledger zorgt er ook voor dat gebruikers minimaal 15 XRP nodig hebben in plaats van 20 XRP. Uiteraard worden hier in de toekomst meer functionaliteiten aan toegevoegd.