Grote banken denken dat crypto winter eindigt in 2023

Last Updated on 5 november 2023 by CryptoTips.eu

De ineenstorting van FTX was een cruciale gebeurtenis voor de crypto-industrie, maar door de arrestatie van oprichter Sam Bankman-Friedman geloven de grote Amerikaanse banken nu dat crypto volgend jaar een opleving tegemoet gaat aangezien de slechte bedrijven uit het systeem gehaald zijn.

Ze denken dus dat de zogenaamde cryptowinter ten einde loopt

Advertentie.

All-time-high

Nadat Bitcoin vorig jaar een recordhoogte (all-time-high) van $ 69.000 bereikte, verloor ’s werelds grootste digitale munt ongeveer 75% van zijn waarde. Terwijl we tijdens de zomermaanden een pauze in de daling opmerkten, was de val van FTX begin november voldoende om Bitcoin weer naar lagere niveaus te laten zakken.

Nu de ergste dalingen achter de rug lijken te zijn en de Federal Reserve klaar is om de geplande renteverhogingen af te remmen, verwachten de meeste grote banken dat Bitcoin (en andere cryptomunten) in 2023 weer zullen stijgen.

Marion Labeure van Deutsche Bank zei:

Hoewel investeerders aanzienlijke verliezen hebben geleden, geloven we dat deze tweede ‘crypto-winter’ netto positief zal zijn, omdat de ineenstorting van de FTX het crypto-ecosysteem dichter bij de gevestigde financiële sector zal brengen.

JP Morgan en Bank of America

Analisten bij JP Morgan leken het daarmee eens te zijn en verklaarden in een nota van begin december:

Wij geloven dat de Ethereum Merge en echt de Ethereum Surge een grote factor kunnen zijn in termen van het vergroten van de use-cases voor blockchain naar nieuwe gebieden, waaronder financiële diensten.

We blijven de Ethereum Surge zien als een katalysator voor ontwikkeling in de cryptocurrency-markten, die op zijn minst 6-12 maanden zal duren.

Ook Bank of America zei in een onderzoeksnota:

Een grotere urgentie voor regelgeving kan een grotere institutionele betrokkenheid mogelijk maken, en een verschuiving in focus en kapitaal van speculatieve handel naar projecten met real-world functionaliteit, en bedrijven met routekaarten naar winstgevendheid kunnen de industrie versnellen volwassenheid’, zeiden analisten in een notitie.

Onze mening is dat we in de beginfase zijn van een grote verandering in toepassingen die de komende 30 jaar zal plaatsvinden.


Jeroen Kok

Jeroen is een vaste copywriter op Cryptotips.eu en behandelt alle recente gebeurtenissen in de crypto markt. Denk hierbij aan interessante nieuwsupdates, maar zeker ook aan koers- en prijsanalyses. Zijn passie voor cryptocurrency ontwikkelde hij in 2017 tijdens de bullrun. Sindsdien heeft hij enorm veel geleerd. De combinatie cryptocurrency en creatief schrijven is voor Jeroen op het lijf geschreven. En een uitstekende manier om zijn kennis te delen aan een groot publiek. Vind mij op LinkedIn / [email protected]