Grote Australische bank (CBA) staat cryptohandel en bezit toe voor klanten

Last Updated on 8 november 2021 by CryptoTips.eu


Jeroen Kok

Jeroen is een vaste copywriter op Cryptotips.eu en behandelt alle recente gebeurtenissen in de crypto markt. Denk hierbij aan interessante nieuwsupdates, maar zeker ook aan koers- en prijsanalyses. Zijn passie voor cryptocurrency ontwikkelde hij in 2017 tijdens de bullrun. Sindsdien heeft hij enorm veel geleerd. De combinatie cryptocurrency en creatief schrijven is voor Jeroen op het lijf geschreven. En een uitstekende manier om zijn kennis te delen aan een groot publiek. Vind mij op LinkedIn / [email protected]

Innovatie komt uit plaatsen waar je het het minst verwacht. Deze keer kwam het uit Australië. Ja, je zou het niet verwachten als je kijkt naar premier Scott Morrisson, een bekende fervent conservatief, maar hij heeft toezicht gehouden op een aantal belangrijke crypto ontwikkelingen in Australië.

Ik herinner me dat ik vorig jaar schreef over VeChain dat hielp bij problemen met de supply chain in Australië, en hoopte een deel van de handel met China te veroveren. Aangezien de twee landen nu verwikkeld zijn in een grote vechtpartij terwijl Morrisson aandringt op een internationaal onderzoek naar de oorsprong van Covid-19, is er niet veel kans dat dit nog gaat gebeuren.

Advertentie.

Australische bank staat ​​cryptohandel toe

Australië gaat echter verder met crypto innovatie. Zo ver zelfs dat dit weekend werd aangekondigd dat de Commonwealth Bank (in Australië bekend als de CBA) de eerste bank van Australië zou worden die klanten de mogelijkheid biedt om cryptocurrency activa zoals Bitcoin, Ethereum en andere populaire munten te kopen, verkopen en aan te houden (maar Dogecoin staan ze (nog) niet toe). De bank zal de komende weken 2000 klanten uitnodigen voor het pilot programma om crypto te kopen en verkopen via hun eigen CBA app.

CBA’s chief executive, Matt Comyn, legt de stap uit en zegt:

We geloven dat we een belangrijke rol kunnen spelen in crypto om in te spelen op wat duidelijk een groeiende klantbehoefte is en om capaciteit, veiligheid en vertrouwen te bieden in een crypto-handelsplatform.

Het nieuws haalde de wereldwijde krant The Guardian en kreeg een rapportage op nieuwszender 9 News Australia, die je hieronder kan bekijken.

YouTube video

Vergelijk dit maar eens met banken in Nederland, die vaak nogal kritisch zijn over het handelen in crypto (zeker als je dit bedrijfsmatig doet). Dit terwijl Nederlandse crypto partijen geregistreerd zijn bij De Nederlandsche Bank en alle transacties moeten monitoren. Rabobank en KNAB verbieden het voor bedrijven om crypto te kopen of te verkopen.

Eens kijken of de andere banken in Australië (de CBA is een van de vier grootste banken van het land) bereid zijn om dit voorbeeld te volgen.

askarimullin / Depositphotos