Goud gaat snel hoger terwijl Bitcoin $60k doorbreekt en Trump begin crypto project aankondigt

Last Updated on 14 september 2024 by CryptoTips.eu

Goud sprong naar zijn hoogste niveau ooit terwijl Bitcoin na enkele moeilijke weken opnieuw de klip van $60,000 kon doorbreken. In vorige jaren gingen die twee investeringen steeds hoger in tandem. Sinds de invoering van de Bitcoin ETF’s is dat niet meer zo.

Republikeins Presidentskandidaat Donald Trump kondigde via zijn sociale media kanalen aan dat zijn eigen crypto project, genaamd World Liberty Financial, officieel van start gaat op maandag 16 september.

Advertentie.

Goud en Bitcoin

Voor de introductie van de Bitcoin ETFs (in januari van dit jaar), werd de grootste digitale munt door velen gezien als een soort van ‘veilige haven’ om in te investeren en bewogen goud en Bitcoin vrijwel in tandem. Als markten lager gingen, gingen Bitcoin en goud soms hoger omdat investeerders hun investering even wilden ‘parkeren’ tot de volatiliteit op de markten verminderde.

De laatste paar dagen gaat goud fors hoger en tikte het een nieuwe recordprijs aan, terwijl Bitcoin nog steeds meer dan 20% verwijderd is van zijn eigen record.

Trump

Het lijkt erop dat Donald Trump bij elke presidentsverkiezing een nieuw project aankondigt waarmee hij zichzelf wil beschermen in geval van verlies. In 2016 was dat ‘Trump TV’ (dat nooit werd gelanceerd doordat hij onverwacht president werd), in 2024 is het een eigen cryptoproject genaamd ‘World Liberty Financial’.

“We omarmen de toekomst met dit cryptoproject en laten de trage en verouderde banken ver achter ons”, zei Trump in een video die donderdag werd gepost op X, de sociale mediasite. Hij beloofde een toespraak over het onderwerp te hosten op maandag vanuit zijn huis in Mar-a-Lago.

Scams

Kwatongen beweren dat Trump’s familie zich probeert te verrijken via de uitgave van eigen cryptomunten. Er waren reeds verschillende scams met het World Liberty Financial crypto project.

De eerste keer hadden Daar hackers een banner gehuurd op de Telegram site van de nieuwe munt die, als je erop klikte, welwillenden naar een valse URL loodste waar ze hun geld konden omruilen voor de nieuwe crypto munt. Zo’n 70,000 Trump supporters klikten op de banner volgens de laatste gegevens. Het is onduidelijk hoeveel hackers hebben buitgemaakt bij die scam.

De tweede keer werden de accounts van Lara en Tiffany Trump gehackt en valse posts geplaatst die een airdrop beloofden.


Jeroen Kok

Jeroen is een vaste copywriter op Cryptotips.eu en behandelt alle recente gebeurtenissen in de crypto markt. Denk hierbij aan interessante nieuwsupdates, maar zeker ook aan koers- en prijsanalyses. Zijn passie voor cryptocurrency ontwikkelde hij in 2017 tijdens de bullrun. Sindsdien heeft hij enorm veel geleerd. De combinatie cryptocurrency en creatief schrijven is voor Jeroen op het lijf geschreven. En een uitstekende manier om zijn kennis te delen aan een groot publiek. Vind mij op LinkedIn / [email protected]