Goldman Sachs heeft al $400 miljoen aan Bitcoin ETFs

Last Updated on 15 augustus 2024 by CryptoTips.eu

Een van de meest bekende (en beruchtste) zakenbanken ter wereld, Goldman Sachs, verklaarde een paar jaar geleden nog dat ze ‘niet echt geloofden in crypto’. Hun mening is ondertussen bijgeschaafd aangezien ze dit jaar al voor meer dan 400 miljoen dollar hebben geïnvesteerd in Bitcoin ETFs volgens hun laatste kwartaalrapport.

Advertentie.

Varoufakis

Onlangs stelden zowel The Guardian als de New York Times de 100 best boeken van de 21e eeuw voor. De Wall Street Journal deed ook een poging, net als de Financial Times.

Aangezien ik tijdens zomervakanties een fervent lezer ben bekijk ik die lijstjes heel aandachtig. Daar ook steeds tussen staat ‘Adults in the room’, ofwel het verhaal van de Griekse minister van Financiën Yanis Varoufakis en het gevecht van zijn regering om te ontsnappen aan de controles van de EU en de tentakels van Goldman Sachs tijdens de Eurocrisis van 2013 en 2014.

Die grote zakenbank wordt door velen als schuldige aangewezen voor de Griekse tragedie van die tijd.

Goldman Sachs heeft zich in het laatste decennium een nieuw jasje aangemeten om dat profiel als ‘globale slechterik’ kwijt te raken. Volgens velen op sociale media in de Verenigde Staten is die rol ondertussen al overgenomen door Blackrock, dat zich via een gigantische huizenportfolio tot machtigste speler in de financiële markt heeft gekroond.

Laat het nu net de relatie tussen die twee zijn die interessant geworden is voor Bitcoin.

Zowel de CEO van Goldman Sachs als die van BlackRock waren de laatste jaren steeds uitermate negatief over crypto en Bitcoin. Tot BlackRock opeens een aanvraag indiende voor een Bitcoin ETF, die het begin dit jaar ook lanceerde, genaamd iBit (ofwel iShares Bitcoin Trust)

U kan ondertussen al raden waar Goldman Sachs vooral Bitcoin ETFs heeft gekocht natuurlijk. Van die 400 miljoen dollar ging er 250 miljoen naar BlackRock. De bank die dus ooit zei dat ze niet in crypto geloofden doen dat ondertussen echt wel.


Jeroen Kok

Jeroen is een vaste copywriter op Cryptotips.eu en behandelt alle recente gebeurtenissen in de crypto markt. Denk hierbij aan interessante nieuwsupdates, maar zeker ook aan koers- en prijsanalyses. Zijn passie voor cryptocurrency ontwikkelde hij in 2017 tijdens de bullrun. Sindsdien heeft hij enorm veel geleerd. De combinatie cryptocurrency en creatief schrijven is voor Jeroen op het lijf geschreven. En een uitstekende manier om zijn kennis te delen aan een groot publiek. Vind mij op LinkedIn / [email protected]