Goed voor Bitcoin en slecht voor Mexico – de ‘Trump trade’ is helemaal terug

Last Updated on 19 oktober 2024 by CryptoTips.eu

Enkele dagen nadat wij het al opmerkten, moet nu ook globale media zoals Reuters, de New York Times en Business Insider toegeven dat de ‘Trump trade’ helemaal terug is. Dit zijn beleggingen in goederen, bedrijven of munten (digitaal en fiat) die het goed zullen doen onder Trump. Alhoewel sommige media blijven beweren dat het erg close wordt tussen Kamala Harris en Donald Trump, zijn beleggers er dus steeds vaker van overtuigd dat Donald Trump de nieuwe Amerikaanse president wordt. Mede daardoor tikte Bitcoin gisteren heel even $69,000 aan. Het record lijkt niet meer veraf.

Advertentie.

Trump trade

Eerder deze week vertelden we jullie al over een rechtszaak aangespannen door Kalshi en Interactive Brokers, twee Amerikaanse bedrijven die online gokken legaal willen maken, om gokken op de Presidentsverkiezingen toe te laten. De rechter gaf hen gelijk en alhoewel de Amerikaanse wetgever in beroep gaat, mogen Amerikaanse burgers online inzetten op Trump of Harris. Dat resulteert in een grote voorsprong voor Donald Trump, en een terugkeer van de ‘Trump trade’.

Over die ‘Trump trade’ en zijn effect op de prijs van Bitcoin hadden we het al eens begin juli en vlak na de eerste moordaanslag op hem.

Voor Bitcoin steunt de ‘Trump-trade’ steunt op twee datapunten: Trump is de meer pro-crypto kandidaat van de twee en zijn beleid zal activa zoals Bitcoin aantrekkelijker maken voor de rest van de wereld.

Peso

Voor andere investeringen is de ‘Trump-trade’ dan weer negatief. Zo wordt verwacht dat de Republikeinse presidentskandidaat zware importheffingen zal opleggen, wat een rem kan plaatsen op de sterk groeiende economie van Mexico. Trump dreigt ermee om een importbelasting van 100% op elke wagen die vanuit Mexico de Verenigde Staten binnenkomt te zullen heffen. De Mexicaanse peso is daardoor aan een daling begonnen sinds enkele weken.

In elk geval zijn steeds meer beleggers overtuigd dat Trump goed zal zijn voor de prijs van Bitcoin. We weten over drie weken wie het haalt.


Jeroen Kok

Jeroen is een vaste copywriter op Cryptotips.eu en behandelt alle recente gebeurtenissen in de crypto markt. Denk hierbij aan interessante nieuwsupdates, maar zeker ook aan koers- en prijsanalyses. Zijn passie voor cryptocurrency ontwikkelde hij in 2017 tijdens de bullrun. Sindsdien heeft hij enorm veel geleerd. De combinatie cryptocurrency en creatief schrijven is voor Jeroen op het lijf geschreven. En een uitstekende manier om zijn kennis te delen aan een groot publiek. Vind mij op LinkedIn / [email protected]