FTX “vindt” 7 miljard dollar terug en wil platform opnieuw opstarten

Last Updated on 5 november 2023 by CryptoTips.eu

Het advocatenteam dat Sam Bankman-Fried, de oprichter en voormalig CEO en ook het cryptoplatform FTX zelf bijstaat heeft goed nieuws voor al wie geld kwijtraakte vorig jaar toen deze grote Amerikaanse cryptospeler omviel. Het team van advocatenkantoor Sullivan & Cromwell beweert dat ze een goede 7 miljard dollar aan activa hebben teruggevonden.

Advertentie.

Een jaar

Het nieuws zorgde ervoor dat FTT, de cryptocoin van het platform, een sprong van maar liefst 70% in één dag maakte.

De advocaten die het faillissement behandelen zeggen dat een mogelijke heropstart van het platform wel nog minstens een jaar zal duren. Critici op Twitter beweren dan weer dat dit enkel zo lang duurt om de advocaten toe te laten nog duizenden uren te factureren (makkelijk als je weet dat je klant nog een goede 7 miljard dollar bezit natuurlijk) en dat zij eerst zichzelf zullen bedienen voor de anderen aan de beurt zijn.

Korreltje zout

Ook al is het een fantastisch resultaat (toen FTX in November vorig jaar omviel konden de advocaten ‘slechts’ 4 miljard dollar vinden), toch dient men het resultaat ook met een korreltje zout te nemen.

De grootste categorie aan ‘activa’ die men heeft teruggevonden waren immers investeringen in crypto (ongeveer anderhalf miljard dollar), en dan vooral Bitcoin. Aangezien Bitcoin handelde aan een waarde van $15,000 toen FTX omviel, zijn die activa sindsdien in waarde verdubbeld, ofwel een winst van 1 miljard dollar.

Bjikomend probleem voor een heropstart is dat de advocaten schatten dat er ongeveer 80,000 transacties naar het platform waren doorgestuurd op het moment dat de stekker eruit is getrokken. Wat doe je daarmee als je alles terug aanzet? Laat je die doorgaan of geef je iedereen zijn originele inleg terug. Nog heel wat vragen voor dit gebeurd dus.


Jeroen Kok

Jeroen is een vaste copywriter op Cryptotips.eu en behandelt alle recente gebeurtenissen in de crypto markt. Denk hierbij aan interessante nieuwsupdates, maar zeker ook aan koers- en prijsanalyses. Zijn passie voor cryptocurrency ontwikkelde hij in 2017 tijdens de bullrun. Sindsdien heeft hij enorm veel geleerd. De combinatie cryptocurrency en creatief schrijven is voor Jeroen op het lijf geschreven. En een uitstekende manier om zijn kennis te delen aan een groot publiek. Vind mij op LinkedIn / [email protected]