FTX beleggers beginnen rechtszaak tegen FTX advocaten en AI coins schieten hoger

Last Updated on 25 februari 2024 by CryptoTips.eu

Het zat er al een tijdje aan te komen en het gebeurt nu ook. De beleggers in het failliete FTX zijn een rechtszaak begonnen tegen het advocatenteam dat het faillissement behandelde. Op de bredere altcoinmarkt gingen gisteren de AI munten zoals Worldcoin, the Graph en Render erg snel hoger.

Advertentie.

Sullivan & Cromwell

Beleggers die geld verloren door de ondergang van het grote Amerikaanse cryptoplatform FTX in 2022, proberen nog steeds op allerlei manieren hun geld terug te krijgen. Nu zijn ze een rechtszaak begonnen tegen het bekende advocatenkantoor Sullivan & Cromwell.

Dat bood eerst consultancydiensten aan FTX aan voordat het failliet ging en behandelde daarna het faillissement zelf. De beleggers beweren nu dat Sullivan & Cromwell vooral zichzelf verrijkte in plaats van de gelden van FTX klanten te recupereren.

De beweringen zijn niet nieuw en werden in september vorig jaar reeds in detail besproken in de New York Times. Die berekenden dat enkele advocatenkantoren zo’n 700 miljoen dollar aan erelonen verdienden aan de faillissementen van cryptobedrijven zoals FTX, Celsius, Voyager digital en Genesis Global.

Dit terwijl de klanten van die bedrijven nog steeds op een terugbetaling van hun klantengelden wachten. Beleggers hebben er nu genoeg van en vragen een rechter om te oordelen of de advocaten zichzelf hebben verrijkt. Verwacht niet al te snel een uitspraak aangezien advocaten meesters zijn in het verlengen van een rechtszaak.

AI coins

Zoals gisteren reeds gemeld ging Worldcoin, de AI coin van Sam Altman, de CEO van OpenAI, fors hoger de laatste week (158%), vooral sinds de lancering van Sora, het nieuwe ‘tekst naar video’ AI-platform van het bedrijf.

Andere digitale munten gelinkt aan AI volgden Worldcoin en gingen ook vlot hoger. Render steeg zo’n 24% in de afgelopen week en The Graph ging 43% hoger in de laatste zeven dagen.

Om je een idee te geven hoe hard het gaat met de AI coins: een anonieme trader kocht voor $137 dollar aan Sora, een onbekende coin die gewoon dezelfde naam had als het nieuwste AI programma van Open AI, en verkocht deze enkele dagen later.

Winst die hij maakte: $176,000 oftewel 1,280 maal zijn initiële inleg. Het Sora token is sindsdien wel gecrasht, waarschijnlijk nadat beleggers beseften dat de Sora munt niets te maken had met het Sora programma van Open AI.


Jeroen Kok

Jeroen is een vaste copywriter op Cryptotips.eu en behandelt alle recente gebeurtenissen in de crypto markt. Denk hierbij aan interessante nieuwsupdates, maar zeker ook aan koers- en prijsanalyses. Zijn passie voor cryptocurrency ontwikkelde hij in 2017 tijdens de bullrun. Sindsdien heeft hij enorm veel geleerd. De combinatie cryptocurrency en creatief schrijven is voor Jeroen op het lijf geschreven. En een uitstekende manier om zijn kennis te delen aan een groot publiek. Vind mij op LinkedIn / [email protected]