Donald Trump verkoopt miljoenen dollars aan Ethereum (ETH)

Last Updated on 29 december 2023 by CryptoTips.eu

Tijdens zijn termijn als Amerikaans President (van 2016 tot 2020), was Donald Trump niet echt een fan van crypto. Volgens hem kon een stijgende Bitcoin prijs enkel betekenen dat de dollar minder belang zou hebben.

Echter, hij leerde duidelijk wel wat digitale munten kunnen betekenen en hoe hij munt kon slaan uit zijn populariteit.

Advertentie.

Skit

In December 2020 begon hij een NFT collectie met afbeeldingen van zichzelf in verschillende populaire poses.

De globale media vond het hilarisch en het verkooppraatje van Trump voor zijn collectie werd het onderwerp van een skit voor het populaire Saturday Night Live.

YouTube video

Arkham

Toch bleken de afbeeldingen erg populair bij zijn supporters en Trump verdiende er goed aan. In Augustus van dit jaar meldden we reeds dat één crypto wallet die gelinkt was aan de financiën van de voormalige president ondertussen zo’n 500,000 dollar in Ethereum had staan.

Dat bedrag is sindsdien goed gegroeid.

Volgens het databedrijf Arkham verkocht Trump eerder deze week zo’n $2.4 miljoen aan Ether, allemaal opbrengsten van zijn collectie.

Op het toppunt had die crypto wallet een goede 4 miljoen dollar aan waarde lijkt het.

Melania

Arkham beweert dat Trump nog zo’n $2.2 miljoen aan crypto over heeft op dit ogenblik, in verschillende munten.

Ook Melania Trump heeft een NFT collectie, maar het is op dit ogenblik nog steeds onbekend hoeveel zij verdiend heeft.


Jeroen Kok

Jeroen is een vaste copywriter op Cryptotips.eu en behandelt alle recente gebeurtenissen in de crypto markt. Denk hierbij aan interessante nieuwsupdates, maar zeker ook aan koers- en prijsanalyses. Zijn passie voor cryptocurrency ontwikkelde hij in 2017 tijdens de bullrun. Sindsdien heeft hij enorm veel geleerd. De combinatie cryptocurrency en creatief schrijven is voor Jeroen op het lijf geschreven. En een uitstekende manier om zijn kennis te delen aan een groot publiek. Vind mij op LinkedIn / [email protected]