Dogecoin volume stijgt 1,900% dankzij TikTok

Last Updated on 9 juli 2020 by CryptoTips.eu


Jeroen Kok

Jeroen is een vaste copywriter op Cryptotips.eu en behandelt alle recente gebeurtenissen in de crypto markt. Denk hierbij aan interessante nieuwsupdates, maar zeker ook aan koers- en prijsanalyses. Zijn passie voor cryptocurrency ontwikkelde hij in 2017 tijdens de bullrun. Sindsdien heeft hij enorm veel geleerd. De combinatie cryptocurrency en creatief schrijven is voor Jeroen op het lijf geschreven. En een uitstekende manier om zijn kennis te delen aan een groot publiek. Vind mij op LinkedIn / [email protected]

Gebruikers van TikTok, de immens populaire videoapplicatie, ontdekten de kracht van hun aantallen toen ze enkele weken geleden alle tickets voor een Trump-rally in de Verenigde Staten reserveerden en toen niet opdaagden. Hierdoor kregen de TikTok-gebruikers veel aandacht, en zelfs respect, van politieke analisten en commentatoren.

Deze keer hebben de meestal jonge gebruikers een nieuw viraal spel ontwikkeld wat misschien slecht nieuws is voor crypto. TikTok-gebruikers zijn namelijk begonnen te investeren in Dogecoin, de op de Shiba Inu-meme-gebaseerde cryptocurrency die ooit als grap werd opgericht.

Er is ondertussen zoveel geïnvesteerd in DogeCoin door TikTok-gebruikers dat het handelsvolume van de munt met ongeveer 2,000% is gestegen de laatste week.

Advertentie.

Speculatie

Dogecoin is natuurlijk wel nog steeds een zogenaamde “grap cryptocurrency”, volgens één van de oprichters, Jackson Palmer. Het dagelijkse volume voor de cryptocurrency bleef de afgelopen twee maanden ver onder de $ 5 miljoen tot het in de afgelopen week opeens explosief steeg.

Wereldwijde zoekinteresse in hoe dogecoin kopen op zoekmachines als Google, Bing en DuckDuckGo schoot de afgelopen dagen ook omhoog van een score van 25 naar 100, de hoogst mogelijke score voor zoek populariteit, de volgens gegevens van Google Trends van de afgelopen 12 maanden.

Sommige van de video’s op TikTok die je aanmoedigen Dogecoin te kopen hebben meer dan 100.000 likes verzameld, terwijl alle video’s met de dogecoin-hashtag miljoenen hebben vergaard.

Probleem is natuurlijk dat deze trend niet echt helpt om als industrie serieus te worden genomen en dat de cryptowereld daarom serieuze kritiek krijgt voor deze laatste virale trend.

De recente opkomst van Dogecoin, een meme-munt, zou iedereen in de ruimte eraan moeten herinneren dat de meest populaire use-case voor crypto nog steeds puur speculatie is.

Zei Anil Lulla, voormalig analist bij Bloomberg en mede-oprichter van cryptocurrency-onderzoek firma Delphi Digital.