Doge schiet hoger en alweer heeft Elon Musk er iets mee te maken

Last Updated on 20 oktober 2024 by CryptoTips.eu

Sinds de invoering van de Bitcoin ETFs begin dit jaar is de volatiliteit van de grootste digitale munt lager tijdens het weekend, maar dat wil niet zeggen dat altcoins geen grote sprongen kunnen maken op zaterdag. Zo is er Dogecoin dat sinds enkele dagen meer dan 20% hoger ging, en alweer heeft Elon Musk er iets mee te maken. Aangezien hij de vorige keer een rechtszaak aan zijn broek had hierdoor, hopen we dat het deze keer wel goed komt.

Advertentie.

Historiek

Tesla, SpaceX en Twitter (nu X) CEO Elon Musk werd er in het verleden vaak van beschuldigd om de prijs van Dogecoin te ‘pumpen’ met commentaar of opvallende acties op sociale media. Zo veranderde hij begin April 2023 het logo van Twitter, normaal gezien een blauwe vogel die ‘Tweet’, door de Shiba Inu hond die we kennen als het gezicht van Dogecoin. De prijs steeg plots met 30%.

Dat kwam Musk duur te staan, want net op dat ogenblik was er een rechtszaak tegen hem aan de gang voor marktmanipulatie van de Dogecoin prijs in 2021. Beleggers die toen te laat hadden ingekocht en met verlies dienden te verkopen beschuldigden Musk van een klassieke pump en dump. De zaak werd uiteindelijk gesetteld maar Musk diende te beloven om in de toekomst de prijs van Dogecoin niet meer te beinvloeden.

Ministerie

Dat deed ie dus vrijdag echter opnieuw, al nam hij het woord niet in de mond. Musk sprak tijdens een verkiezingsbijeenkomst voor Donald Trump (sinds 2022 is Musk van politieke koers veranderd) over het nieuwe ministerie dat ie wil oprichten om alles efficiënter te maken.

Dat ministerie voor een meer efficiëntere regering dient volgens hem ‘department of government efficiency’ te heten, ofwel het acroniem D O G E.

Het internet reageerde meteen een stuurde de prijs van Dogecoin 20% hoger. Het is onduidelijk of de rally zal blijven duren maar grappig is het wel.

In elk geval is het voor crypto-liefhebber Elon Musk een grote gok om openlijk al zijn gewicht achter Donald Trump te scharen. Als zijn gok verkeerd uitpakt en Trump verliest, wordt het moeilijk voor zijn bedrijven om met de regering van Harris samen te werken in de toekomst. Als Trump echter wint, kan dat enkel goed nieuws zijn voor Tesla, X en SpaceX.


Jeroen Kok

Jeroen is een vaste copywriter op Cryptotips.eu en behandelt alle recente gebeurtenissen in de crypto markt. Denk hierbij aan interessante nieuwsupdates, maar zeker ook aan koers- en prijsanalyses. Zijn passie voor cryptocurrency ontwikkelde hij in 2017 tijdens de bullrun. Sindsdien heeft hij enorm veel geleerd. De combinatie cryptocurrency en creatief schrijven is voor Jeroen op het lijf geschreven. En een uitstekende manier om zijn kennis te delen aan een groot publiek. Vind mij op LinkedIn / [email protected]