De ondergang van crypto’s meest glamoureuze celebritykoppel

Last Updated on 13 oktober 2024 by CryptoTips.eu

Niets zo mooi om te zien als een koppel beroemdheden die de gevangenis ingaan natuurlijk. Dat wisten Tom Hanks en Bruce Willis ook al toen ze ‘Bonfire of the Vanities’ draaiden. Het publiek geniet van een echte ‘fall from grace’.

Net als Nederland met Jutta Leerdam en Jake Paul een celebrity koppel heeft, had crypto er in de Verenigde Staten ook ééntje de afgelopen jaren. Beiden fotogeniek en begaan met sociale media. Vorige week kwam daar een einde aan want Ryan Salame, voormalig CEO van het ter ziele gegane cryptoplatform FTX, moest naar de gevangenis voor 7 jaar terwijl partner Michelle Bond, een crypto influencer die probeerde politica te worden, werd veroordeeld voor illegale partijfinanciering.

Hun teloorgang werd uitgebreid besproken in de Amerikaanse pers deze week.

Advertentie.

Tucker Carlson

Na Sam Bankman-Fried en Caroline Ellison is Ryan Salame de derde grote naam van het FTX platform die naar de gevangenis moet. Salame probeerde zo lang als mogelijk uit de handen van het gerecht te blijven (toen FTX bankroet ging verstuurde hij nog snel 5 miljoen dollar van het bedrijf naar zijn eigen bankrekening) en probeerde zijn opname in de gevangenis te verlaten door te claimen dat hij onlangs gewond was geraakt en dringend een operatie nodig had.

De rechter had hem echter gezien tijdens een opzienbarend interview met voormalig Fox-presentator Tucker Carlson vorige week, en blijkbaar was Salame wel gezond genoeg om dat te doen (en vrij sappige details over Caroline Ellison, CEO van Alameda, rond te strooien), en dus kreeg hij geen uitstel meer.

De man kon gelukkig wel de humor van zijn situatie inzien in plaatste een update op zijn eigen LinkedIn profiel. Van CEO naar gevangene, niet echt een LinkedIn post die je elke dag ziet.

Politica

Met geld koop je veel, maar blijkbaar niet automatisch een zitje in het Amerikaanse congres. Dat ondervond Michelle Bond, de glamoureuze vriendin van Ryan Salame die voorheen ook bij FTX werkte als ‘consultant’ maar sinds de teloorgang van het bedrijf probeerde voor zichzelf een zitje in het Amerikaanse congres te verkrijgen. Ook dat werd gefinancierd met het geld van voormalige FTX klanten want Bond gebruikte (via Salame natuurlijk) zo’n 500,000 dollar aan FTX financiering om haar campagne voor het congres te bekostigen.

Een rechter in New York wist de twee zaken (FTX en Bond) aan elkaar te knopen en veroordeelde de jongedame voor illegale partijfinanciering. Uitspraak en strafmaat volgen nog.

Zijn verhaal haalde de New York Times. Zij moest het stellen met CNBC. Salame en Bond ontmoetten elkaar in 2021 terwijl ze beiden voor FTX werkten en kregen in 2023 een kind samen. Wordt ongetwijfeld vervolgd.


Jeroen Kok

Jeroen is een vaste copywriter op Cryptotips.eu en behandelt alle recente gebeurtenissen in de crypto markt. Denk hierbij aan interessante nieuwsupdates, maar zeker ook aan koers- en prijsanalyses. Zijn passie voor cryptocurrency ontwikkelde hij in 2017 tijdens de bullrun. Sindsdien heeft hij enorm veel geleerd. De combinatie cryptocurrency en creatief schrijven is voor Jeroen op het lijf geschreven. En een uitstekende manier om zijn kennis te delen aan een groot publiek. Vind mij op LinkedIn / [email protected]