Dankzij Trump kan Bitcoin opnieuw naar $70,000

Last Updated on 28 juli 2024 by CryptoTips.eu

Het was een rotweek voor techaandelen. De zogenaamde ‘magnificent seven’ verloren een biljoen aan beurswaarde op één dag. Een biljoen. Echt ongelooflijk.

Als je het daarmee vergelijkt stelt crypto het nog redelijk goed. De meeste waarden in de top 10 van CoinMarketCap kenden een slechte week, maar Bitcoin weet normaal gezien alweer met winst af te sluiten. Een sprongetje naar $70,000 is volgende week zelfs mogelijk als we een heropleving van de beurzen zouden zien.

Advertentie.

Trump

Een techcorrectie stond in de sterren geschreven natuurlijk. Aandelen als Nvidia, Microsoft en Apple waren naar ongelooflijk waarden gestegen en dus is het eigenlijk niet meer dan normaal dat beleggers winst nemen.

Maar zo’n correctie wil ook zeggen dat de gemiddelde Amerikaan iets minder optimistisch is over de beurzen, en dat heeft zo zijn gevolgen natuurlijk. Normaal gezien zou je dan verwachten dat Bitcoin mee daalt, maar dat gebeurde deze week vooralsnog niet.

Veel heeft te maken met de aanwezigheid van Donald Trump als keynote speaker op de grote Bitcoin conferentie in Nashville dit weekend. Cryptofans hebben Trump in hun armen gesloten, en het gevoel is blijkbaar wederzijds. Trump’s kandidaat VP, senator JD Vance uit Ohio, bezit zelf ongeveer een goede $250,000 aan crypto.

Reserve

Hij beloofde vannacht om een strategische Bitcoin reserve aan te leggen, de baas van het SEC Gary Gensler te ontslaan en waarschuwde tegelijkertijd voor wat er zou gebeuren als de Democraten de verkiezingen in november zouden winnen.

De Democratische president Joe Biden bleek inderdaad vrij negatief te staan tegenover crypto de afgelopen jaren, vooral na het schandaal rondom FTX. Zijn minister van financiën Janet Yellen alsook Elizabeth Warren, de senator uit Massachusetts waren de bekendste criticasters.


Jeroen Kok

Jeroen is een vaste copywriter op Cryptotips.eu en behandelt alle recente gebeurtenissen in de crypto markt. Denk hierbij aan interessante nieuwsupdates, maar zeker ook aan koers- en prijsanalyses. Zijn passie voor cryptocurrency ontwikkelde hij in 2017 tijdens de bullrun. Sindsdien heeft hij enorm veel geleerd. De combinatie cryptocurrency en creatief schrijven is voor Jeroen op het lijf geschreven. En een uitstekende manier om zijn kennis te delen aan een groot publiek. Vind mij op LinkedIn / [email protected]