Crypto is opnieuw wereldnieuws door FTX, Argentinië en Israël terwijl Globe and Mail de bodembel luidt

Last Updated on 5 november 2023 by CryptoTips.eu

Bitcoin en digitale munten worden steeds vaker vermeld in het wereldnieuws en dus leren meer en meer mensen over crypto.

Niet altijd op een goede manier, zoals in het geval van Israël en Hamas deze week, toen bekend raakte dat de terroristengroep een deel van zijn financiering via crypto deed, maar wel steeds met een breder draagvlak zoals bijvoorbeeld in Argentinië.

Daar wordt Bitcoin steevast wordt genoemd in samenspraak met de (waarschijnlijke) winnaar van de eerste ronde van de presidentsverkiezingen.

Ook gaf een belangrijke Canadese krant dit weekend aan dat de ‘Bitcoin bodem’ er waarschijnlijk wel staat. Begint de volgende bullrun dan nu?

Advertentie.

Israël

Bitcoin haalde opnieuw de kaap van $30,000 deze week, voor de eerst keer sinds de maand juli. Dat op zich is voor cryptofans niet echt wereldnieuws, want twee jaar geleden, in 2021, handelde Bitcoin zelfs voor een recordprijs van $69,000. Iedereen die crypto genegen is hoopt natuurlijk dat die waarden in 2024 (wanneer een nieuwe Bitcoin halving zal plaatsvinden) opnieuw worden gehaald.

De reden voor de velen mentions van Bitcoin en crypto in de wereldpers heeft vele redenen op dit ogenblik eigenlijk.

Ten eerste is er de ontdekking dat een deel van de financiering van de terroristengroep Hamas via crypto gebeurde. De Wall Street Journal heeft ondertussen verschillende artikels gewijd aan het onderwerp van ‘cryptomixers’ en de doorsluizing van geld, dat oorspronkelijk van Iran komt, via een Russisch cryptoplatform naar Hamas.

Globe and Mail rinkelt de bodembel

Ten tweede gaat het in New York al weken over FTX. Na drie weken nonstop artikels hierover was het opvallend om te zien dat de Canadese krant Globe and Mail er deze week genoeg van heeft en hoopt dat het proces snel beëindigd wordt.

Waarschijnlijk duurt het nog tot midden November.

Wel werd er door de auteur een interessant punt gemaakt, namelijk dat de huidige appetijt van de cryptofans voor Bitcoin waarschijnlijk een teken van bodemvorming is.

Journalist Ethan Lou stelt:

Een kernmaatstaf voor marktactiviteit is het deel van de activiteit gelinkt aan bitcoin. Dit heet bitcoin-dominantie. Als die hoog is, betekent het dat crypto-mensen bitcoin hebben gekocht en hun dogecoins (en anderen wiens naam ik in deze krant niet wil of mag noemen) hebben verkocht. Dat duidt meestal op een bodem van de markt, terwijl manie en een zeepbel meestal het omgekeerde aangeven, als niet-bitcoin-crypto een groot deel van de waarde op de markt vormt.

Ook de bekende Nederlandse crypto-analist Michael van de Poppe zei deze week dat de Bitcoin bodem nu echt wel bereikt was.

Milei

Ten laatste is er de populistische kandidaat Javier Milei die een kans krijgt om Argentijns president te worden. De man wil de Argentijnse Peso vervangen door de Amerikaanse dollar in het land en is een grote fan van Bitcoin.

Met zijn ultraliberale recepten wil Milei die welvaart herstellen:

Geef me 5 jaar en we worden even welvarend als Frankrijk en Italië, 15 jaar en we halen het niveau van de Verenigde Staten

De Argentijnse peso is ingestort terwijl de prijs van de grootste digitale munt in Argentinië sinds het begin van dit jaar met zo’n 250% gestegen. Crypto commentatoren voorspellen dat Milei fiat munten uiteindelijk zal afschaffen. Krijgen we voor de eerste keer een Bitcoin standaard in een middelgrote economie?


Jeroen Kok

Jeroen is een vaste copywriter op Cryptotips.eu en behandelt alle recente gebeurtenissen in de crypto markt. Denk hierbij aan interessante nieuwsupdates, maar zeker ook aan koers- en prijsanalyses. Zijn passie voor cryptocurrency ontwikkelde hij in 2017 tijdens de bullrun. Sindsdien heeft hij enorm veel geleerd. De combinatie cryptocurrency en creatief schrijven is voor Jeroen op het lijf geschreven. En een uitstekende manier om zijn kennis te delen aan een groot publiek. Vind mij op LinkedIn / [email protected]