Crypto hoopt dat presidentsverkiezing 2024 ook het einde van SEC baas Gary Gensler betekent

Last Updated on 24 september 2024 by CryptoTips.eu

Normaal gezien betekent een nieuwe Amerikaanse president ook een nieuwe wind doorheen de verschillende instellingen die hij of zij beheert. Een nieuwe minister van financiën, een nieuwe minister van buitenlandse zaken, en ga zo maar verder. Ook de SEC (US Securities and Exchange Commission) baas Gary Gensler, de grote boeman volgens veel cryptobedrijven, komt binnen afzienbare tijd aan het einde van zijn termijn.

Het is gebruikelijk dat SEC voorzitters hun functie neerleggen wanneer er een nieuwe regering aantreedt. Als Harris wint, verwachten sommigen echter dat zij met eenzelfde team als Biden zal blijven werken natuurlijk.

Donald Trump, die de liefde verklaarde aan alle cryptobeleggers in de laatste paar maanden, belooft al een tijdje dat hij Gensler zou ontslaan (tijdens de grote Bitcoin conferentie in Nashville kwam hem dat op een oorverdovend applaus te staan), maar het is nog steeds onduidelijk was Kamala Harris zal doen. Zet zij het beleid van Joe Biden verder en benoemt ze Gensler voor een tweede keer, of luistert ze naar de stem van vele crypto CEOs en vervangt ze hem door iemand die positiever tegenover digitale munten staat?

Advertentie.

Kritisch

Nu Bitcoin gisteren $64,000 aantikte lijkt alles erg goed voor de wereld der crypto. Een nieuw record voor Bitcoin werd dit jaar reeds in maart behaald en velen hopen dat door de aankondiging van de Federal Reserve vorige week om de rente te verlagen met 50 basispunten, een nog hoger record zal worden behaald voor het einde van het jaar.

Vanaf volgend jaar hangt veel ook af van wie er plaatsneemt in het Witte Huis en vooral wie de baas wordt (of blijft) van de SEC. Gary Gensler, de huidige voorzitter van de Amerikaanse beurswaakhond, is erg kritisch voor crypto en onder zijn leiderschap werden erg veel voormalige crypto-celebrities veroordeeld.

In maart werd Sam Bankman-Fried, de oprichter en baas van FTX, veroordeeld tot 25 jaar gevangenisstraf wegens fraude. Vele voormalige FTX klanten proberen nog steeds hun geld terug te krijgen van FTX.

In april kreeg Changpeng Zhao, de oprichter van de grootste cryptobeurs ter wereld Binance, een gevangenisstraf van vier maanden opgelegd en betaalde het bedrijf een boete van 4,3 miljard dollar.

In Augustus begon Gensler ook een onderzoek naar OpenSea, het grootste NFT platform ter wereld. OpenSEA CEO Devin Finzer heeft erg lange tenen en heel wat vrienden in Silicon Valley. Via via probeert hij druk te zetten om Gensler zo snel mogelijk te vervangen.

Ook probeerde Gensler de uitlevering van Terra Platforms oprichter Do Kwon naar de Verenigde Staten te verkrijgen, maar het ziet er niet naar uit dat ie dat voor elkaar krijgt. Volgens de laatste verrichten zal Kwon worden uitgeleverd aan Zuid-Korea, waar hij waarschijnlijk een lichtere straf zal krijgen dan hij in de Verenigde Staten riskeerde.

120 miljoen dollar

De verschillende grote crypto-bedrijven in de Verenigde Staten beseffen dus wel hoe belangrijk de presidentsverkiezingen zijn en hebben daarom al zo’n 120 miljoen dollar aan donaties geschonken, vooral aan Republikeinse kandidaten. Dat is meer dan de olie-industrie of andere belangrijke industriële sectoren in de Verenigde Staten.

Het team rond Harris laat zich de laatste tijd iets positiever uit over crypto, maar niets is zeker natuurlijk.

In elk geval zijn er steeds meer nieuwsartikels die erop wijzen dat nu ook belangrijke Democratische donoren graag af willen van Gensler, zeker nu ook BlackRock zich opmaakt om binnenkort een handel in Bitcoin futures en opties te beginnen.


Jeroen Kok

Jeroen is een vaste copywriter op Cryptotips.eu en behandelt alle recente gebeurtenissen in de crypto markt. Denk hierbij aan interessante nieuwsupdates, maar zeker ook aan koers- en prijsanalyses. Zijn passie voor cryptocurrency ontwikkelde hij in 2017 tijdens de bullrun. Sindsdien heeft hij enorm veel geleerd. De combinatie cryptocurrency en creatief schrijven is voor Jeroen op het lijf geschreven. En een uitstekende manier om zijn kennis te delen aan een groot publiek. Vind mij op LinkedIn / [email protected]