Crypto analist voorspelt Bitcoin crash naar $16,000 als Kamala Harris presidente wordt

Last Updated on 31 augustus 2024 by CryptoTips.eu

Van de twee huidige Amerikaanse presidentskandidaten is het duidelijk dat Donald Trump diegene is die bekende cryptofans het liefst zouden zien winnen. Na de mislukte moordaanslag op hem in juli steeg de Bitcoin prijs met zo’n $10,000 in één week tijd simpelweg omdat analisten denken dat een Trump kabinet voordeliger zal zijn voor digitale munten.

Trump heeft zich de afgelopen maanden gepresenteerd als een echte ‘crypto-president’ en beloofde zelfs een strategische Bitcoin reserve (alhoewel hij over de details vrij vaag bleef, maar dat is natuurlijk typisch Trump) aan te leggen.

Sommige analisten nemen daarom de Amerikaanse presidentsverkiezingen op in hun huidige analyses van de Bitcoin prijs, en ééntje was deze week wel heel erg bearish nu blijkt dat Kamala Harris een lichte voorsprong heeft genomen.

Advertentie.

Krugman

De bekende New York Times columnist (en voormalig winnaar van de nobelprijs voor Economie) Paul Krugman verbaasde zich deze week nog over de gigantische sommen die de crypto-industrie overmaakt aan Republikeinse kandidaten om hun verkiezingscampagnes te financieren, maar gezien het huidige politieke klimaat is dat eigenlijk niet zo verbazend.

De Democraten van president Joe Biden staan sinds het FTX schandaal in 2022 erg negatief tegenover digitale munten en door de populariteit van Kamala Harris de laatste weken zijn ze niet verplicht om hun standpunt radicaal te veranderen. De jongeren, bij wie crypto erg populair is, lijken eerder voor Harris dan voor Trump te zullen stemmen.

2022

Sommige analisten worden daarom erg negatief in hun voorspellingen. Zo ook Mr Crypto, die meer dan 100,000 volgers heeft op sociale media.

Hij voorspelt een niveau van $16,000 als Harris wint in november, wat wel heel erg opmerkelijk is, want dat zou een terugkeer naar de prijzen uit 2022 betekenen.

Als reden geeft hij op dat ie verwacht dat de Democraten hun tegenstand voor crypto zullen aanhouden en dat de economische plannen van Harris betekenen dat de VS een nog grotere schuldenberg zou opstapelen.


Jeroen Kok

Jeroen is een vaste copywriter op Cryptotips.eu en behandelt alle recente gebeurtenissen in de crypto markt. Denk hierbij aan interessante nieuwsupdates, maar zeker ook aan koers- en prijsanalyses. Zijn passie voor cryptocurrency ontwikkelde hij in 2017 tijdens de bullrun. Sindsdien heeft hij enorm veel geleerd. De combinatie cryptocurrency en creatief schrijven is voor Jeroen op het lijf geschreven. En een uitstekende manier om zijn kennis te delen aan een groot publiek. Vind mij op LinkedIn / [email protected]