Crypto aandelen gaan hoger sinds Fed renteverlaging

Last Updated on 23 september 2024 by CryptoTips.eu

De renteverlaging door de Federal Reserve van vorige week, in combinatie met de wetenschap dat de Bank of Japan de rente niet zal verhogen in de nabije toekomst, is goed nieuws voor Bitcoin, maar ook voor crypto gerelateerde aandelen.

Marathon Digital, Cleanspark, Riot Platforms, Coinbase en Microstrategy hebben allen een vrij verschillend 2024 achter de rug. Gaan ze vanaf nu allen hoger tot het eind van het jaar?

Advertentie.

Ups en downs

Tot nu toe was 2024 een verhaal van grote ups en downs voor crypto-gerelateerde aandelen. Crypto mining bedrijven zoals Marathon Digital, Cleanspark en Riot Platforms hebben eigenlijk een vrij slecht jaar achter de rug, omdat beleggers zich afvragen hoe hun businessmodel zich zal aanpassen na de halving.

Alle crypto mining bedrijven dienden grote investeringen te maken in betere en snellere apparatuur natuurlijk nu de beloning die ze krijgen voor het oplossen van een crypto-berekening minder Bitcoins bedraagt dan vroeger. Het goede nieuws is wel dat de prijs van Bitcoin al meerdere maanden boven het bedrag van $50,000 genoteerd staat. Hopelijk blijft dat zo.

Coinbase doet het iets beter, en dan vooral in de eerste jaarhelft, toen de Bitcoin ETFs gelanceerd werden en het een directe samenwerking met BlackRock aankondigde. Het aandeel dat in 2021 met veel fanfare werd gelanceerd op de Amerikaanse beurzen heeft sindsdien nooit meer de waarde van die openingsdag gehaald maar leek de eerste zes maanden van dit jaar eindelijk daarnaar onderweg. Deze zomer was moeilijker maar sinds de Fed aankondiging van deze week gaat het weer wat beter. Kan nog een heel leuk jaareinde worden voor Coinbase.

Microstrategy

Ten laatste is er natuurlijk Microstrategy, wiens aandeel sinds het begin van dit jaar al meer dan 100% hoger ging.

Het fintech investeringsbedrijf van Michael Saylor is ondertussen één der grootste Bitcoin whales op aarde geworden en doet eigenlijk nog maar één ding: Bitcoin aankopen telkens het kan. De meeste kwartaalrapporten en de winst van het bedrijf hangt dus af van de prijs van Bitcoin en als de grootste digitale munt een nieuw record zou aantikken voor het jaareinde, zal de aandelenkoers van Microstrategy dat waarschijnlijk ook wel doen.


Jeroen Kok

Jeroen is een vaste copywriter op Cryptotips.eu en behandelt alle recente gebeurtenissen in de crypto markt. Denk hierbij aan interessante nieuwsupdates, maar zeker ook aan koers- en prijsanalyses. Zijn passie voor cryptocurrency ontwikkelde hij in 2017 tijdens de bullrun. Sindsdien heeft hij enorm veel geleerd. De combinatie cryptocurrency en creatief schrijven is voor Jeroen op het lijf geschreven. En een uitstekende manier om zijn kennis te delen aan een groot publiek. Vind mij op LinkedIn / [email protected]