China promoot VeChain op staatsmedia

Last Updated on 16 februari 2020 by CryptoTips.eu


Jeroen Kok

Jeroen is een vaste copywriter op Cryptotips.eu en behandelt alle recente gebeurtenissen in de crypto markt. Denk hierbij aan interessante nieuwsupdates, maar zeker ook aan koers- en prijsanalyses. Zijn passie voor cryptocurrency ontwikkelde hij in 2017 tijdens de bullrun. Sindsdien heeft hij enorm veel geleerd. De combinatie cryptocurrency en creatief schrijven is voor Jeroen op het lijf geschreven. En een uitstekende manier om zijn kennis te delen aan een groot publiek. Vind mij op LinkedIn / [email protected]

Toen Chinees President Xi Jinping in de herfst van vorig jaar lovend sprak over de vele kansen die er voor het grijpen lagen in de blockchain industrie, klom Bitcoin direct door naar $ 10.000.

Het was dan ook opmerkelijk dat de Chinese communistische regering, die vroeger heel kritisch stond tegenover crypto, zijn mening had veranderd. Het feit dat één van de twee economische supermachten positief stond tegenover crypto had een grote betekenis.

Sindsdien is de interesse van de Chinese regering voor crypto enkel gestegen. Deze week merkten we nog op dat China ondertussen meer dan 80 patenten registreerde voor een eigen crypto.

Via de China Media Group (CMG) wordt VeChain gepromoot in korte video’s op een staatskanaal.

Het staatsbedrijf dat instaat voor de radio en televisieprogramma’s van de regering in Beijing wordt ook wel de Voice of China genoemd. Het heeft een netwerk van 50 kanalen en bereikt een miljard mensen.

Advertentie.

Carbon credit voor autobestuurders

Sinds kort publiceert het korte informatieve video’s over VeChain als onderdeel van de Yangshipin app die runt op het 5G netwerk.

In één van de video’s kan je zien hoe autobedrijf BYD een samenwerkingsverband is aangegaan met VeChain om carbon credit te promoten. China, dat enorm veel last heeft van luchtvervuiling in zijn industriële steden, zal via smart contracts op de VeChain blockchain data verzamelen over de auto’s. Hierdoor kan carbon credit toegekend worden aan wie zuinig rijdt en dus minder luchtvervuiling veroorzaakt.

Logistieke problemen oplossen

In een ander filmpje promoot men de IoT sensor technologie die VeChain toelaten om de logistieke weg die etenswaren hebben afgelegd om bij de consument te kunnen raken te tonen. Stel dat voedsel bedorven in de rekken ligt dan zal de Chinese regering in de toekomst kunnen verifiëren waar in het logistieke proces er een fout is gemaakt. Gezien de huidige situatie omtrent het Coronavirus is dit geen overbodige luxe natuurlijk. Ook Walmart maakt gebruik van deze technologie.

In december vorig jaar sloot VeChain een eerste akkoord in China met de Anhui Tea industrie om de efficiëntie voor theeboeren te verbeteren en hun productie te verhogen. VeChain stond erop te vermelde dat dit alles gebeurt zoals gestipuleerd in de objectieven dan de Chinese regering in Beijing.

Onlangs maakte VeChain het mogelijk dankzij een nieuwe samenwerking om bij meer dan 2,5 miljoen hotels te betalen met VET.