ChatGPT CEO’s cryptomunt Worldcoin crasht

Last Updated on 10 juli 2024 by CryptoTips.eu

Worldcoin was ooit veelbelovend door de connectie met ChatGPT. De cryptomunt opgericht door Sam Altman kreeg gratis wereldwijde publiciteit doordat de oprichter eveneens de CEO van het bedrijf achter ChatGPT was.

Toen hij vorig jaar de munt oprichtte plaatste hij een video van de mensenlijn die klaarstond om zijn pupillen te laten scannen.

In maart van dit jaar haalde Worldcoin nog een All Time High van $12. Deze week viel de munt uit de top 100 van CoinMarketCap en wordt ie verhandeld voor $1.90. Wat ging er mis?

Advertentie.

Privacy

Mark Zuckerberg, oprichter van Facebook (nu gekend als Meta) beweerde tijdens een befaamde speech uit 2010 dat privacy dood is sinds de oprichting van sociale media. Ik ben het daar eigenlijk nooit mee eens geweest.

Sam Altman, de CEO van OpenAI, het bedrijf achter ChatGPT, wilde blijkbaar nog een stapje verder zetten. Hij besloot om een cryptomunt op te richten die aan iedereen een UBS (universal basic income) zou uitbetalen als tenminste de ganse wereldbevolking zijn pupillen wou laten scannen en opslaan in een AI computer. Geen privacy voor niemand meer dus, want elke camera overal ter wereld zou weten wie je bent en, belangrijker, waar en wanneer je ergens bent.

Vanaf de oprichting van WorldCoin, waren er geruchten dat wethouders in de Europese Unie en verschillende Aziatische landen een probleem hadden met de privacy-regelgeving van WorldCoin. Gebruikers hadden geen probleem beweerde WorldCoin en nadat er 1 miljoen pupillen werden gescand ging de waarde van de digitale munt de hoogte in.

Spanje en Italië

In maart van dit jaar, op ongeveer hetzelfde ogenblik dat Bitcoin een nieuwe ATH neerzette van $74,000, wist Worldcoin een eigen ATH aan te tikken van $12.

Daarna volgde dan een koude douche. Nadat de Spaanse regering Worldcoin een limiet had gesteld om te stoppen met het opslaan van gegevens van hun burgers, werd de digitale munt officieel verboden in het land.

De Italiaanse autoriteiten waarschuwden Altman in April dat zij eenzelfde mening hadden. De waarde van Worldcoin begon steeds sneller te zakken.

Sindsdien volgden andere en meer regeringen op hetzelfde pad. De laatste in het rijtje is Chili.

Beleggers nemen het zekere voor het onzekere en zijn de laatste weken steeds sneller uit Worldcoin gestapt. De munt van Sam Altman handelt sinds kort voor minder dan $2.


Jeroen Kok

Jeroen is een vaste copywriter op Cryptotips.eu en behandelt alle recente gebeurtenissen in de crypto markt. Denk hierbij aan interessante nieuwsupdates, maar zeker ook aan koers- en prijsanalyses. Zijn passie voor cryptocurrency ontwikkelde hij in 2017 tijdens de bullrun. Sindsdien heeft hij enorm veel geleerd. De combinatie cryptocurrency en creatief schrijven is voor Jeroen op het lijf geschreven. En een uitstekende manier om zijn kennis te delen aan een groot publiek. Vind mij op LinkedIn / [email protected]