Cathie Wood stuwt prijs van Solana, Amerikaanse beleggers volgen

Last Updated on 29 november 2023 by CryptoTips.eu

Solana, de zogenaamde Ethereum-killer die de munt van Vitalik Buterin uiteindelijk wil vervangen, gaat ongelooflijk hard de laatste paar weken. De CEO van Ark Invest, Cathie Wood, deed de munt nog een paar procenten hoger gaan met haar commentaren in de Amerikaanse media deze week. Ondertussen ontdekken ook meer en meer gewone Amerikanen opnieuw crypto.

Advertentie.

SBF

De veroordeling van Sam Bankman-Fried (ofwel SBF) eerder deze maand lijkt een ongelooflijke rally in zowel Bitcoin als Altcoins teweeg te hebben gebracht. Het is bijna alsof de klassieke financiële media in de verenigde staten crypto opeens weer in hun armen sluiten nu FTX een afgesloten hoofdstuk is.

Cathie Wood, zowat de meest bekende vrouwelijke ‘stockpicker’ mocht daarom bij verschillende mediakanalen uitleggen waarom Bitcoin, Ether, Dogecoin en vooral Solana aan een rally zijn begonnen.

“Solana doet het heel goed”, vertelde ze aan CNBC’s “Squawk Box” panel.

“Ether was vroeger sneller en goedkoper dan bitcoin. Solana is zelfs sneller en meer kosteneffectief dan ether”, aldus Wood.

Solana’s prijs verdriedubbelde in de afgelopen maand en staat ondertussen terug rond de $60.

Solana werd de lieveling van de cryptowereld tijdens de bullmarkt van 2021 omdat het investeerders een visie van Ethereum tijdens de begindagen van crypto voorstelde, maar zonder de langzame en dure transacties.

Echter, na het faillissement van FTX vorig jaar verloor Solana 70% van zijn waarde in slechts twee dagen, aangezien één van de grootste investeerders Sam Bankman-Fried was. Nu blijkt dat de teloorgang van FTX niet noodzakelijk de teloorgang van Solana betekent, stijgt de prijs van de digitale munt weer.

Solana is dit jaar met ongeveer 550% gestegen en is één van de best presterende cryptomunten van 2023 (tot nu toe).


Jeroen Kok

Jeroen is een vaste copywriter op Cryptotips.eu en behandelt alle recente gebeurtenissen in de crypto markt. Denk hierbij aan interessante nieuwsupdates, maar zeker ook aan koers- en prijsanalyses. Zijn passie voor cryptocurrency ontwikkelde hij in 2017 tijdens de bullrun. Sindsdien heeft hij enorm veel geleerd. De combinatie cryptocurrency en creatief schrijven is voor Jeroen op het lijf geschreven. En een uitstekende manier om zijn kennis te delen aan een groot publiek. Vind mij op LinkedIn / [email protected]