BlackRock noemt Bitcoin vooruitgang in nieuwste reclame

Last Updated on 21 februari 2024 by CryptoTips.eu

BlackRock, het grootste investeringsfonds ter wereld, haalde in de eerste maand sinds de lancering al meer dan 6 miljard op voor zijn eerste Bitcoin Exchange Traded Fund. Een groot succes dus.

Het lijkt erop dat het team van Larry Fink beseft dat het marktleider is qua Bitcoin ETFs en dus is het moment gekomen om een nieuwe reclamecampagne te starten in de Verenigde Staten. Opnieuw vrij ‘boring’ lijkt ons, maar we zijn zeker dat ook deze enkele nieuwe miljarden dollars in Bitcoin zal pompen.

Advertentie.

Saai, saaier, saaist

Crypto en Bitcoin werden lang aangezien als buitenbeentjes in de wereld van financiën. Maar nu bedrijven als Blackrock en Van Eck Bitcoin ETFs aanbieden, dienden er wel enkele aanpassingen te gebeuren natuurlijk.

De reclame van zo’n Wall Street bedrijven richt zich vooral op de Boomer generatie. Half januari lieten ze een eerste filmpje op sociale media los en de reactie van de cryptowereld was vooral ‘saai’. Boomers zagen er blijkbaar wel wat in en pompten miljarden in BlackRock’s fonds.

Ongeveer een maand later is er al de tweede reclamecampagne, waarin gesteld wordt dat je een investering in hun Bitcoin fonds moet doen om ‘part of the progress’ (deel van de vooruitgang) te zijn.

IBIT, het Bitcoin fonds van Blackrock, ging tot nu toe 11% hoger sinds de lancering.

Bitcoin zelf ging in de laatste zeven dagen opnieuw 5% hoger en handelde gisteren heel even voor $53,000 op sommige crypto exchanges.


Jeroen Kok

Jeroen is een vaste copywriter op Cryptotips.eu en behandelt alle recente gebeurtenissen in de crypto markt. Denk hierbij aan interessante nieuwsupdates, maar zeker ook aan koers- en prijsanalyses. Zijn passie voor cryptocurrency ontwikkelde hij in 2017 tijdens de bullrun. Sindsdien heeft hij enorm veel geleerd. De combinatie cryptocurrency en creatief schrijven is voor Jeroen op het lijf geschreven. En een uitstekende manier om zijn kennis te delen aan een groot publiek. Vind mij op LinkedIn / [email protected]