Bitcoin’s Uptober gaat beginnen en let op voor die 80% FTT rally

Last Updated on 30 september 2024 by CryptoTips.eu

Bitcoin is klaar om de maand september gunstig af te sluiten en aan ‘uptober’ (oktober is historisch gezien de beste maand voor Bitcoin, daarom wordt deze maand ‘uptober’ genoemd) te beginnen. Als de gemiddelde prijsstijging wordt gevolgd, dan eindigen we de volgend maand met een nieuwe ATH.

Enkel geopolitieke onlusten kunnen nog enige vertraging veroorzaken.

FTT, de cryptomunt van het failliete cryptoplatform FTX, ging gisteren met 80% hoger nadat een belangrijke crypto-influencer beweerde dat voormalige FTX klanten vanaf vandaag zullen terugbetaald worden. Let op voor een pump-en-dump indien het nieuws niet snel wordt bevestigd door FTX zelf.

Advertentie.

Saudi-Arabië

Een economische goede nieuwsshow van twee weken, zo vat ik persoonlijk de tweede helft van september 2024 samen op dit ogenblik.

Nadat de Federal Reserve een renteverlaging met 50 basispunten aankondigde, volgde de Bank of Japan door te garanderen dat hun ultralage rente zeker niet binnen afzienbare tijd zou worden verhoogd (de Yen carry trade mag dus nog effe verder). Dat werd dan vorige week gevolgd door een enorm economisch stimuluspakket voor China en vrijdag kregen we de kers op de taart toen Saudi-Arabië bekendmaakte dat hun doel van 100 dollar per vat olie ook op de schop gaat. 75 dollar per vat is meer dan genoeg en ook hun productie zal worden verhoogd.

Goedkoper geld en goedkopere energie dus, wat normaal gezien betekent dat beleggers weer meer risico kunnen nemen en Bitcoin hoger kan.

Bovendien begint morgen oktober, de maand die historisch gezien een winst oplevert van wel 22% voor Bitcoin, wat ook de reden is waarom crypto-beleggers de maand ‘uptober’ noemen.

Let op, zoals wel vaker is geopolitiek de enig mogelijke paniekbrenger. Ik verwacht niet dat de dood van Hezbollah leider Hassan Nasrallah een negatief effect zal hebben op Westerse beurzen (die in correlatie handelen met Bitcoin de laatste paar maanden), maar een reactie van Iran (in de vorm van een open oorlog met Israël) zou wel vernieuwde voorzichtigheid op de markten kunnen brengen.

Oordeel

Normaal gezien is oktober een goede maand voor beurzen en een supermaand voor crypto. Daarenboven staan alle economische parameters vrij goed op dit ogenblik. Ik verwacht dus een verderzetting van de gestage stijging van de Bitcoinprijs. Waarschijnlijk zitten er weel heel wat automatische verkoopsorders rond $70k, dus dat wordt zoals steeds de moeilijkste muur om te breken.

FTT rally

Gisteren ging FTT, de cryptomunt van het ondertussen bankroete cryptoplatform FTX, met zo’n 80% hoger nadat ‘cryptorover’ (een belangrijke crypto influencer met 800,000 volgers) beweerde dat voormalige FTX klanten vanaf vandaag zullen worden terugbetaald, en dat voor een totaal bedrag van 16 miljard dollar.

Indien waar zou het een gigantisch bedrag zijn dat terug in crypto-markten kan vloeien (als voormalige FTX klanten bereid zijn opnieuw digitale munten aan te kopen met het geld in hun FTX account), maar let op dat er geen officiële confirmatie van het advocatenteam dat het bankroet van FTX behandelt is tot nu toe.

Indien die er niet snel komt kan FTT even snel crashen als het nu pumpt. Let dus goed op.


Jeroen Kok

Jeroen is een vaste copywriter op Cryptotips.eu en behandelt alle recente gebeurtenissen in de crypto markt. Denk hierbij aan interessante nieuwsupdates, maar zeker ook aan koers- en prijsanalyses. Zijn passie voor cryptocurrency ontwikkelde hij in 2017 tijdens de bullrun. Sindsdien heeft hij enorm veel geleerd. De combinatie cryptocurrency en creatief schrijven is voor Jeroen op het lijf geschreven. En een uitstekende manier om zijn kennis te delen aan een groot publiek. Vind mij op LinkedIn / [email protected]