Bitcoin’s prijs opnieuw volatieler door Amerikaanse inflatie

Last Updated on 12 oktober 2024 by CryptoTips.eu

De correlatie tussen de prijs van Bitcoin en de staat van de Amerikaanse economie werd in de nacht van donderdag op vrijdag erg duidelijk. Nadat het Amerikaanse inflatiecijfer een tikkeltje hoger uitviel dan verwacht, ging de prijs van de grootste digitale munt plotsklaps met 3.6% lager tot $59,000.

Bitcoin wist snel te recupereren en de steun rond $60,000 bleef dan ook intact (dit is het punt waarnaar Bitcoin telkens terugkeert). Op vrijdag ging Bitcoin zelfs 4% hoger.

Op het moment van schrijven handelt de grootste digitale munt voor $63,000.

Dit jaar is de gemiddelde volatiliteit van Bitcoin, die normaal gezien erg hoog is, gezakt tegenover zijn historisch niveau. Sinds Bitcoin in maart een record aantikte zit de grootste digitale munt gevangen in een trading range. Hoopvol is wel dat Bitcoin niet meer onder de $50,000 grens is gegaan, wat psychologisch erg belangrijk is.

Advertentie.

Trading range

Eigenlijk waren de Amerikaanse inflatiecijfers zo slecht nog niet, maar omdat ze zo’n 0.2% hoger uitkwamen dan het cijfer waarop analisten op gehoopt hadden, wordt de mogelijkheid dat Jay Powell, de voorzitter van de Federal Reserve, de langetermijnrente snel opnieuw verlaagd met 50 basispunten weer wat kleiner. Analisten denken nu steeds zekerder te zijn dat we in november slechts met 25 basispunten lager gaan.

Dat heeft een directe impact op de risicoanalyse die verschillende investerings- en pensioenfondsen maken. Als de rente hoog blijft, is er minder plaats voor risicovolle investeringen zoals techaandelen en Bitcoin. Als de rente sneller lager gaat, zullen pensioenfondsen dus makkelijker hun geld in crypto kunnen investeren.

Bitcoin blijft zo alweer een weekje in de trading range tussen $55,000 en $65,000 steken. Beleggers hoopten op een ‘uptober’ deze maand, maar komen tot nu toe nog niet aan hun trekken. Resultaat voor de maand oktober is zo -1%. We zitten natuurlijk wel nog niet aan de helft van de maand.


Jeroen Kok

Jeroen is een vaste copywriter op Cryptotips.eu en behandelt alle recente gebeurtenissen in de crypto markt. Denk hierbij aan interessante nieuwsupdates, maar zeker ook aan koers- en prijsanalyses. Zijn passie voor cryptocurrency ontwikkelde hij in 2017 tijdens de bullrun. Sindsdien heeft hij enorm veel geleerd. De combinatie cryptocurrency en creatief schrijven is voor Jeroen op het lijf geschreven. En een uitstekende manier om zijn kennis te delen aan een groot publiek. Vind mij op LinkedIn / [email protected]