Bitcoin weer op $60k na aanslag op Donald Trump

Last Updated on 14 juli 2024 by CryptoTips.eu

Na de moordaanslag op de Republikeinse Presidentskandidaat Donald Trump vannacht ging Bitcoin reeds merkelijk hoger. Nadat vanmorgen bekend werd dat hij medisch gezien in orde is was er weer een kleine bounce. Op het moment van schrijven handelt Bitcoin dicht tegen de $60,000 aan en handelde zelfs een tijdje erboven.

Dit komt omdat beleggers ervan uitgaan dat de grootste digitale munt waarschijnlijk zal profiteren van het feit dat Trump’s kansen op het presidentschap door de aanslag vergroten.

Ook memecoin MAGA reageert fors.

Advertentie.

Milwaukee

Donald Trump werd gewond afgevoerd na een aanslag op zijn leven tijdens een verkiezingsrally in Pennsylvania. Volgens zijn campagneteam stelt hij het wel en zal hij zeker deelnemen aan de Republikeinse verkiezingsconventie die begint op maandag in Milwaukee.

Bekende cryptofans zoals Michael van de Poppe reageerden reeds en beweerden dat Bitcoin door de gebeurtenissen vanaf nu een politieke betekenis heeft.

Pro-crypto

Onmiddellijk na de aanslag steeg de prijs van de grootste digitale munt met 5% om daarna wat van zijn winst op te geven.

Dit komt omdat Donald Trump gezien wordt als de pro-crypto kandidaat tijdens de presidentsverkiezingen.

Ook de Politifi munt MAGA schoot 20% hoger na de aanslag maar heeft ondertussen als veel van zijn winst terug ingeboet.

Donald Trump spreekt normaal gezien later deze maand ook tijdens de grote Bitcoin2024 conferentie in Nashville alhoewel deze gebeurtenissen dat misschien onzeker maken.


Jeroen Kok

Jeroen is een vaste copywriter op Cryptotips.eu en behandelt alle recente gebeurtenissen in de crypto markt. Denk hierbij aan interessante nieuwsupdates, maar zeker ook aan koers- en prijsanalyses. Zijn passie voor cryptocurrency ontwikkelde hij in 2017 tijdens de bullrun. Sindsdien heeft hij enorm veel geleerd. De combinatie cryptocurrency en creatief schrijven is voor Jeroen op het lijf geschreven. En een uitstekende manier om zijn kennis te delen aan een groot publiek. Vind mij op LinkedIn / [email protected]