Bitcoin tikt $66,000 aan na Chinese stimulus en lijkt klaar om record aan te vallen

Last Updated on 28 september 2024 by CryptoTips.eu

Het optimisme in de cryptomarkten stijgt nu Bitcoin op het moment van schrijven op zaterdagochtend het niveau van $66,000 even wist aan te tikken. Dat betekent ook dat Bitcoin waarschijnlijk zijn beste maand september ooit zal neerzetten.

Na een renteverlaging door de Federal Reserve vorige week, een verzekering door de Bank of Japan dat zij hun rente niet zullen verhogen en een groot stimuluspakket door de Bank of China deze week, lijken alle seinen op groen te staan voor zowel beurzen als crypto.

Advertentie.

China

De regering in Beijing wilde duidelijk niet achterblijven op de Westerse beurzen, die in uitstekende doen zijn de laatste weken. Xi Jinping’s team pakte deze week uit met een stevig stimuluspakket om de slabakkende Chinese economie weer aan te zwengelen. Verschillende maatregelen, waaronder soepeler regels voor banken, die zo weer meer kunnen uitlenen aan de Chinese consument, en kortingen op de hypotheekrente voor woningeigenaars (de immobiliënmarkt zit in China al lange tijd in het slop).

Hun opzet lijkt geslaagd want beleggers waren overtuigd. De Chinese beurzen beleven hun beste week sinds november 2008 wat ook voor heel wat bijkomende crypto-investeringen in Azië zorgde.

ETFs

Ook de verschillende Bitcoin ETFs (exchange traded fund) hadden een paar heel goede dagen deze week.

Een bekende meme toont dat niemand Bitcoin in de huidige markt wil aan een prijs van $50k omdat men bang is voor een crash, maar opmerkelijk om te zien is dat Bitcoin aan een prijs van $65k een heel grote groep kopers lijkt aan te trekken omdat men overtuigd is dat het de volgende klip van $70k snel zal nemen.

De menselijke psychologie tijdens investeren is niet logisch te noemen natuurlijk.

In elk geval, niks dan positief nieuws deze week lijkt het wel terwijl Bitcoin gestaag hoger klimt. Van volatiliteit is geen sprake, want het gaar maar één richting uit: hoger.


Jeroen Kok

Jeroen is een vaste copywriter op Cryptotips.eu en behandelt alle recente gebeurtenissen in de crypto markt. Denk hierbij aan interessante nieuwsupdates, maar zeker ook aan koers- en prijsanalyses. Zijn passie voor cryptocurrency ontwikkelde hij in 2017 tijdens de bullrun. Sindsdien heeft hij enorm veel geleerd. De combinatie cryptocurrency en creatief schrijven is voor Jeroen op het lijf geschreven. En een uitstekende manier om zijn kennis te delen aan een groot publiek. Vind mij op LinkedIn / [email protected]