Bitcoin stijgt net voor Harris-Trump debat en crypto voorspeller Hayes verandert strategie

Last Updated on 10 september 2024 by CryptoTips.eu

Vermogensbeheerder Bernstein, een erg bekende naam op Wall Street, maakte een analyse van de Bitcoin prijs en hoe die zal reageren op een verkiezingsoverwinning van Harris of Trump bij de verkiezingen in November, en dus ook welke richting die zal uitgaan na het debat van vannacht.

Ondertussen liet Arthur Hayes weten dat hij zijn ‘short’ (die hij vrijdag had aangekondigd) alweer gesloten heeft en opnieuw positiever naar crypto kijkt op de korte termijn.

Bitcoin ging in de afgelopen 24 uur met 2.5% hoger en handelt op het moment van schrijven voor $57,100.

Advertentie.

Harris-Trump

Niets zo belangrijk de komende maanden als wie de volgende president van de Verenigde Staten wordt: Kamala Harris voor de Democraten of Donald Trump voor de Republikeinen.

Ook voor Bitcoin heeft dat volgens Wall Street bedrijf Bernstein een grote impact. In hun laatste rapport meldden ze:

Hoe groot is de impact van de verkiezingsuitslag op cryptoprijzen? We verwachten dat Bitcoin een nieuwe ATH neerzet in het geval van een overwinning van Trump en tegen het vierde kwartaal verwachten we dat Bitcoin een prijs tussen $80.000 en 90.000 zal bereiken. Indien Harris wint, verwachten we dat Bitcoin de huidige bodem rond $50.000 zal doorbreken en het bereik van $30.000 tot 40.000 zal beginnen testen, wat de prijs was toen het Bitcoin ETF-momentum in het vierde kwartaal van 2023 begon.

GOAT

Arthur Hayes, zowat de beste Bitcoin voorspeller voor de korte termijn van het jaar (sommigen noemen hem de GOAT van crypto trading) voorzag op vrijdagmiddag, uren voordat de Amerikaanse jobscijfers bekend werden, een val voor de Bitcoin prijs. Hayes dacht dat de grootste digitale munt tot onder $50,000 zou zakken, maar zo’n vaart liep het uiteindelijk niet. Wel werd $53,000 aangetikt.

Ondertussen meldde Hayes zondagnacht dat ie zijn short gesloten had en terug naar boven kijkt. Voor de korte termijn voorziet hij nu alweer een stijging (alhoewel dat volgens ons ook afhangt van het succes van Trump tijdens het debat vannacht).


Jeroen Kok

Jeroen is een vaste copywriter op Cryptotips.eu en behandelt alle recente gebeurtenissen in de crypto markt. Denk hierbij aan interessante nieuwsupdates, maar zeker ook aan koers- en prijsanalyses. Zijn passie voor cryptocurrency ontwikkelde hij in 2017 tijdens de bullrun. Sindsdien heeft hij enorm veel geleerd. De combinatie cryptocurrency en creatief schrijven is voor Jeroen op het lijf geschreven. En een uitstekende manier om zijn kennis te delen aan een groot publiek. Vind mij op LinkedIn / [email protected]