Bitcoin snel hoger en Witte Huis verplicht grote Chinese crypto miners te stoppen

Last Updated on 16 mei 2024 by CryptoTips.eu

Inflatiecijfers uit de Verenigde Staten waren lager dan verwacht en dus reageerden beleggers door risicovolle investeringen zoals Bitcoin snel hoger te sturen. De grootste digitale munt had zijn beste dag van de laatste twee maanden en klom naar $65,000 in enkele uren.

Op het moment van schrijven handelt Bitcoin voor $66,000.

De Verenigde Staten zijn niet erg happig op de Chinese Bitcoin mining bedrijven die opereren op haar grondgebied, om de simpele reden dat die in directe verbinding staan met het energienetwerk van verschillende belangrijke staten. Nu de spanning tussen de twee supermachten oploopt, lijkt Bitcoin een belangrijke pion te worden.

Eerder deze week beval het Witte Huis een Chinees Bitcoin mijnbedrijf (waarover we in oktober vorig jaar reeds schreven) in Wyoming om binnen de drie maand tot sluiting over te gaan.

Advertentie.

Handelsoorlog

De handelsoorlog tussen China en de Verenigde Staten (begonnen onder Donald Trump en verder gezet onder Joe Biden) maakte reeds verschillende slachtoffers.

Zo mogen Amerikaanse chip bedrijven al lang geen AI-chips uitvoeren naar China en werd TikTok, een van oorsprong Chinees sociaal media platform, beschuldigd van het ‘spioneren’ voor de Chinese overheid door het bijhouden van allerlei data over de Amerikaanse jeugd.

TikTok zal binnenkort worden verboden in de Verenigde Staten behalve als het zichzelf akkoord verklaart met een verkoop aan een Amerikaans bedrijf (zowel Meta als Microsoft zijn geïnteresseerd).

Luchtmacht

Eerder deze week werd een nieuw salvo gelanceerd door de Verenigde Staten. Vanaf nu wordt een importbelasting van 100% geheven om elektrische auto’s afkomstig uit China. De regering in Beijing heeft nog niet gereageerd.

In Wyoming werd dan weer overgegaan tot de sluiting van een grote Bitcoin mijn, die van origine Chinees was. Het Witte Huis beval de grote cryptomijn om binnen de drie maand tot verkoop over te gaan ofwel te moeten sluiten. Als reden werd de nabijheid van een Amerikaanse luchtmachtbasis gegeven.

Ondertussen kocht Cleanspark, een Amerikaans cryptobedrijf, eerder deze maand al twee datacenters voor Bitcoin mining in Wyoming. Opnieuw wordt een Chinees bedrijf dus verplicht over te gaan tot een verkoop aan een Amerikaans bedrijf lijkt het ons.

Bitcoin en crypto wordt zo een deel van de handelsoorlog tussen de twee grootmachten


Jeroen Kok

Jeroen is een vaste copywriter op Cryptotips.eu en behandelt alle recente gebeurtenissen in de crypto markt. Denk hierbij aan interessante nieuwsupdates, maar zeker ook aan koers- en prijsanalyses. Zijn passie voor cryptocurrency ontwikkelde hij in 2017 tijdens de bullrun. Sindsdien heeft hij enorm veel geleerd. De combinatie cryptocurrency en creatief schrijven is voor Jeroen op het lijf geschreven. En een uitstekende manier om zijn kennis te delen aan een groot publiek. Vind mij op LinkedIn / [email protected]