Bitcoin schiet hoger terwijl Trump hamburgers betaalt met Bitcoin en Texas minder crypto bedrijven wil

Last Updated on 20 september 2024 by CryptoTips.eu

De Amerikaanse republikeinse partij weet even niet meer wat te doen met crypto en Bitcoin. Hun kandidaat voor de presidentsverkiezingen, Donald Trump, heeft jonge kiezers nodig en promoot Bitcoin zo vaak als ie kan.

Echter, de grootste en meeste belangrijke Republikeinse staat, Texas, staat de laatste tijd steeds vaker weigerachtig tegen de grote cryptomijnbedrijven die zich willen vestigen op hun grondgebied.

Ondertussen gaat Bitcoin als een speer hoger nu het duidelijk is dat de periode van hoge rentes in de Verenigde Staten aan een einde komt. Op het moment van schrijven handelt de grootste digitale munt voor $63,600. In de afgelopen week ging Bitcoin met 10% omhoog.

Advertentie.

Hamburgers

Op woensdagavond in New York (donderdagmorgen in Europa dus) deed Trump een OTR stop zoals dat heet voor presidentscampagnes, ofwel een ‘off the record’ stopje. Hij ging naar de Pubkey bar in New York en kocht er enkele hamburgers voor zijn supporters die hem gretig toejuichten. Ook crypto-influencer Anthony Pompliano was aanwezig.

Opmerkelijk was dat hij betaalde in Bitcoin (via zijn eigen crypto wallet vertelde het campagneteam).

YouTube video

Het feit dat een voormalige Amerikaanse president eten betaalt met Bitcoin is natuurlijk al historisch te noemen, maar het is duidelijk dat Donald Trump de laatste jaren erg pro-crypto geworden is. Hij heeft minstens een miljoen dollar in crypto, heeft zijn eigen munt (WLFI) die binnenkort gelanceerd wordt en zijn jongste zoon Barron is een grote crypto fan.

Texas

Ondertussen is in de grootste Republikeinse staat (Texas) een anti-crypto beweging begonnen, net omdat er zich in de laatste jaren zoveel crypto mining bedrijven in de ‘Lone Star State’ hebben gevestigd.

Die kwamen er toen China in 2021 het minen van Bitcoin op haar grondgebied verbood en de vele bedrijven dienden te verhuizen. De laatste jaren is er een echte Bitcoin-boom in Texas geweest, maar dat komt ook met klachten van inwoners over geluidsoverlast en zorgen over de staat van het elektriciteitsnetwerk.

Ondertussen berekende ‘The Daily Texan’ dat Bitcoin mijnen zo’n 50% van de elektriciteit van de staat zullen gebruiken in de komende jaren. Ook de Economist had het er al over.

Als de vraag naar elektriciteit piekt in Texas (tijdens een koude winterdag of een hittegolf), verkopen de Bitcoin mijnen natuurlijk goedkoop extra elektriciteit terug aan de staat, maar wat als het in de toekomst voor hen interessanter is om die elektriciteit te blijven gebruiken om Bitcoin te minen.

Stel dat de prijs van Bitcoin op een dag $100,000 haalt, wil een bedrijf als Marathon Digital dan nog steeds op een koude winterdag extra elektriciteit verkopen aan het elektriciteitsnetwerk van Texas, of gebruikt het die elektriciteit toch liever om meer Bitcoin te minen.


Jeroen Kok

Jeroen is een vaste copywriter op Cryptotips.eu en behandelt alle recente gebeurtenissen in de crypto markt. Denk hierbij aan interessante nieuwsupdates, maar zeker ook aan koers- en prijsanalyses. Zijn passie voor cryptocurrency ontwikkelde hij in 2017 tijdens de bullrun. Sindsdien heeft hij enorm veel geleerd. De combinatie cryptocurrency en creatief schrijven is voor Jeroen op het lijf geschreven. En een uitstekende manier om zijn kennis te delen aan een groot publiek. Vind mij op LinkedIn / [email protected]